Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Actueel

 • gepubliceerd op 23 mei 2017
  VelopA_Omnistadium_Van_Bronckhorstveld_Krimpen_aan_den_IJssel-7
  Het Omnistadium in Gemeente Krimpen aan den IJssel is op 22 mei 2017 omgedoopt tot het 'Van Bronckhorstveld'. Dit ter ere van Giovanni van Bronckhorst, die gisteren is gehuldigd in zijn woonplaats, omdat hij landskampioen is geworden met Feyenoord. Lees meer over dit project.
 • gepubliceerd op 15 mei 2017
  Circulaire-bank-van-VelopA-1
  VelopA is een van de twee finalisten van de Upcycle competitie uitgeschreven door gemeente Almere. Binnen dit project wil VelopA straatmeubilair van biocomposiet maken waar waterplanten in zitten verwerkt. De andere finalist, Vijfhoek, wil een groene betoncentrale realiseren.
  Lees Meer Lees Minder


  Uniek idee
  De jury onder de leiding van Arthur Bouvy, directeur van de Economic Development Board Almere, koos voor het unieke idee van VelopA om van restafval uit de sloten van Almere een natuurlijk en herbruikbaar materiaal te maken voor straatmeubilair. Het idee valt goed bij de gemeente, want “Almere zit op eigen afval”, aldus Arthur Bouvy. Restafval wordt op dit moment voornamelijk voor compostering en verbranding aangewend. Bij deze laagwaardige toepassingen komen veelal meer broeikasgassen vrij en dit kan anders en vooral beter.

  Ontwerp
  De serie banken die VelopA voor dit project heeft ontworpen is niet alleen circulair. De zitbanken hebben een hoogwaardige design uitstraling en blinken uit in functionaliteit en zitcomfort. Verschillende zitelementen uit de serie kunnen overal in de stad geplaatst worden.
  Circulaire-bank-van-VelopA-2
  Planning
  In juni gaat de jury advies uitbrengen naar het college van burgemeester en wethouders en in juli wordt de uitkomst van de plannen definitief bekend gemaakt. Bij een positieve uitkomst kunnen de eerste circulaire zitbanken volgend jaar in Almere staan. 
  Almere streeft ernaar om in 2022 energieneutraal en afvalloos te zijn. Voor de uitwerking is een subsidie van 3 miljoen euro beschikbaar.

  Wilt u ook circulair straatmeubilair toepassen in uw openbare ruimte? Neem dan contact op met Thijs Koelewijn van VelopA, tel. 071 5821525 / tkoelewijn@velopa.com

 • gepubliceerd op 9 mei 2017
  Beurslogo-Dag-van-de-Openbare-Ruimte-Euregio
  Op donderdag 18 april 2017 vond in MECC Maastricht de Dag van de Openbare Ruimte Euregio plaats.

  De Dag van de Openbare Ruimte Euregio biedt een live communicatie platform voor openbare ruimte professionals die te maken hebben met het ontwerp, aanleg, onderhoud en beheer van openbare ruimte, recreatieve voorzieningen, speeltuinen, outdoor, groene gebieden en verkeer.
  Bezoekers kregen de kans om inspiratie op te doen en te leren over de nieuwste producten, trends en oplossingen voor een moderne en leefbare omgeving.

  Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze stand!

  Meer informatie over de beurs.

 • gepubliceerd op 10 april 2017
  IMG_0900
  Zeven ballonnen met blije en enthousiaste mensen, prachtig weer... wat een cadeautje! Het was fantastisch om aan de winnaars van de VelopA ballonvaart actie deze ervaring te kunnen geven.

  Lees Meer Lees Minder

  IMG_1450

  Wij hebben genoten van ons prachtige Nederland vanuit de lucht.
  Wij zullen ook de mooiste momenten delen via onze Social Media kanalen.
  Volgt u ons al? Ga naar TwitterFacebook en/of LinkedIn. Like, deel en tag jezelf of een bekende in de berichten.

  Zo laten we samen zien hoe mooi Nederland is!

  IMG_1480

   

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

archief