Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Berichten Augustus

 • gepubliceerd op 8 november 2011
  Eind oktober zijn de Easylift+ en de Mohican voetbalpaal van VelopA beide bekroond met de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Deze prijs, die is uitgereikt tijdens de Dutch Design Week, geldt als hét Nederlandse keurmerk voor goed industrieel ontwerp. Winnaars zijn producten die design combineren met functionaliteit, originaliteit, respect, gebruiksgemak en innovatie. VelopA heeft tijdens de afgelopen jaren al eerder een GIO erkenning ontvangen voor de TuliP fietsenstandaard, de Plectrum fietskluis en de multifunctionele sportkooi Omnistadium.

  VelopA heeft de Easylift+ en de Mohican voetbalpaal dit jaar op de markt geïntroduceerd. De Mohican is een kleurig neerklapbaar paaltje, dat is geïntegreerd in een stevige betonnen voet. Deze is eenvoudig te plaatsen en zeer budgetvriendelijk, waardoor kinderen op straat, bij school of op het plein weer simpel het ouderwetse paaltjesvoetbal kunnen spelen.
  De Easylift+ is een zeer gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem. Het combineert functionaliteit met gebruiksgemak en design en verdubbelt de beschikbare fietsparkeercapaciteit. Een uniek hefmechanisme met dempingssysteem zorgt ervoor dat gebruikers hun fiets moeiteloos op de bovenetage kunnen stallen en weer neerhalen. VelopA heeft inmiddels opdracht van ProRail voor de levering en plaatsing van tienduizenden van deze nieuwe generatie dubbellaags fietsplaatsen bij treinstations in Nederland. De Easylift+ is eerder dit jaar ook al onderscheiden met de Red Dot Design Award in de categorie productontwerp.
  Lees Meer Lees Minder

  Kenmerkend ‘VelopA Design’
  Michel Middendorp, internationaal verkoopdirecteur van VelopA: “Het feit dat al meerdere van onze succesvolle producten zijn erkend met een GIO bewijst de meerwaarde van goed vormgegeven producten. Wij zijn tien jaar geleden begonnen met het zelf ontwikkelen en bewust vormgeven van onze producten, die wij maken voor de openbare ruimte. Naast een overduidelijke functionele behoefte, schept dit ook de behoefte om esthetisch mooie producten te creëren. Ons eigen designteam combineert beide eisen en verwerkt dit tot een aansprekend ontwerp.” Zowel de Mohican als de Easylift+ kenmerken zich door het herkenbare ‘VelopA Design’. Daarbij zijn design en functionaliteit gelijkwaardig en wordt gewerkt met strakke maar vloeiende lijnen. “Onze producten gaan vaak meer dan twintig jaar mee en worden gemaakt voor intensief gebruik. Al die jaren moet het probleemloos werken en tegelijkertijd wil niemand twintig jaar tegen een slecht vormgegeven sportkooi of parkbankje aankijken. Daarom gaan functionaliteit en vormgeving bij ons altijd hand in hand”, aldus Feiko Withagen, Senior Designer van VelopA.

  De Mohican

  De Easylift+

  VelopA
  VelopA is marktleider in de Benelux en gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes. Binnen VelopA is VelopA-Citystyle de toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Omniplay is als zelfstandig opererende verkoopafdeling gespecialiseerd in de inrichting van spel- en sportruimten. VelopA staat garant voor maximale service en advies op maat.

 • gepubliceerd op 25 augustus 2011
  Persbericht1
  Connect+ en Fourchet+ zijn de namen van de twee gebruiksvriendelijke fietsparkeersystemen die VelopA-Citystyle deze zomer op de markt brengt. Connect+ is een fietsleunhek dat zich onderscheidt door een unieke vormgeving die fraai oogt in elk straatbeeld. Fietsenrek Fourchet+ biedt plaats aan meerdere fietsen en tegelijkertijd zeer goede bescherming tegen diefstal en beschadiging. Beide nieuwe fietsparkeersystemen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk, vandalismebestendig en voorzien van goede aanbindmogelijkheden aan het frame. Met de introductie van deze systemen komt VelopA-Citystyle in het kader van het stimuleren van fietsgebruik tegemoet aan de groeiende vraag naar fietsparkeersystemen.
  Lees Meer Lees Minder

  Connect+

  Connect+ is de gerestylde opvolger van fietsleunhek Connect. De aansprekende en onderscheidende vormgeving zorgt ervoor dat fietsen netjes, snel en veilig geparkeerd kunnen worden en dat ophoping van zwerfafval rondom het hek uitgesloten is. Connect+ is gemaakt van hoogwaardig RVS. VelopA-Citystyle kan het hek naar wens van de klant ook uitvoeren met een logo of stadswapen. Connect+ is standaard voorzien van een voetplaat in de vorm van een klinker, zodat het systeem eenvoudig te monteren en aan te straten is. De voetplaat wordt onder het maaiveld gefundeerd door middel van een meegeleverde betonvoet.

  Fietsenrek Fourchet+

  Fourchet+ is een fietsenrek waarbij de voorvork van de fiets tegen het rek en de kunststof beschermhulzen leunt. De fiets staat zo heel stabiel waardoor er geen slag in het voorwiel komt. Dit nieuwe vorkleunsysteem is standaard voorzien van aanbindogen en voldoet aan de criteria voor FietsParKeur voor bewaakte ruimtes. Het fietsenrek is tevens leverbaar met een extra aanbindbeugel, zodat het ook voldoet aan de criteria voor FietsParKeur voor onbewaakte stallingen. Dankzij het hoog/laag systeem is het mogelijk om fietsen in Fourchet+ compact te stallen. Fourchet+ is gemaakt van verzinkt staal en leverbaar in vrijwel alle RAL en Sablé kleuren. Met de introductie van de Fourchet+ beschikt VelopA-Citystyle nu ook in het lagere prijssegment over een uitstekend vorkleunsysteem.

  Meerdere fietsplaatsen

  Fietsenrek Fourchet+ is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, variërend van een enkelzijdig rek voor vier tot zes fietsplaatsen tot een dubbelzijdig rek met extra aanbindbeugels voor acht tot twaalf fietsplaatsen. Alle uitvoeringen voldoen aan de maatvoering voor FietsParKeur en hebben standaard een hart op hart afstand van 375 mm. Fourchet+ is geschikt voor vrijwel alle fietsen met wieldiameters van 24 t/m 28''. De rekken kunnen aan elkaar gekoppeld worden en bevestiging geschiedt gelijk aan het maaiveld met een betonvoet of chemische ankers.

  VelopA-Citystyle

  VelopA-Citystyle is marktleider in de Benelux en gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Citystyle staat garant voor maximale service en advies op maat.

  Noot voor de redactie

  Neem voor meer informatie contact op met VelopA-Citystyle, Joost Scholten, tel. (071) 541 03 21, email: jscholten@velopa.com.

archief