Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Juli

 • gepubliceerd op 21 juli 2011
  Connect+ is de gerestylde opvolger van fietsleunhek Connect. De aansprekende en onderscheidende vormgeving zorgt ervoor dat fietsen netjes, snel en veilig geparkeerd kunnen worden en dat ophoping van zwerfafval rondom het hek uitgesloten is. Connect+ is gemaakt van hoogwaardig RVS. VelopA-Citystyle kan het hek naar wens van de klant ook uitvoeren met een logo of stadswapen. Connect+ is standaard voorzien van een voetplaat in de vorm van een klinker, zodat het systeem eenvoudig te monteren en aan te straten is. De voetplaat wordt onder het maaiveld gefundeerd door middel van een meegeleverde betonvoet.
  Lees Meer Lees Minder
 • gepubliceerd op 18 juli 2011
  VelopA-Citystyle en ProRail hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van het dubbellaagse fietsparkeersysteem Easylift+. In de komende jaren levert en plaatst VelopA-Citystyle ongeveer tweederde van tienduizenden nieuw benodigde fietsplaatsen bij treinstations in Nederland. Deze uitbreiding maakt onderdeel uit van het project ‘Ruimte voor de Fiets’, waarmee ProRail in 1999 gestart is. Easylift+ combineert functionaliteit met gebruiksgemak en design en verdubbelt de beschikbare fietsparkeercapaciteit.
  Lees Meer Lees Minder

  De eerste levering omvat de plaatsing van circa 3.700 fietsplaatsen bij het station in Alkmaar. Dit project is eind zomer 2011 gereed. Dubbellaagse fietsparkeersystemen worden al sinds 2001 toegepast bij bewaakte fietsenstallingen. Sinds kort kiest ProRail ervoor deze etagerekken ook in de openbare ruimte te plaatsen. Het grote voordeel is dat de beschikbare fietsparkeercapaciteit in een keer verdubbelt, zodat de beperkte ruimte rondom de stations optimaal benut wordt.

  Veilig en gebruiksvriendelijk
  Michel Middendorp, verkoopdirecteur internationaal van VelopA-Citystyle, is trots op de gewonnen aanbesteding en het afgesloten contract. “Tot voor kort waren wij ervan overtuigd dat een fietslift of Velovator het enige gebruiksvriendelijke dubbellaagse fietsparkeersysteem was. Met de Easylift heeft VelopA-Citystyle een etagerek gevonden dat zowel veilig als gebruiksvriendelijk is. Dankzij de doorontwikkeling tot de sterk verbeterde Easylift+ voldoet het systeem nu ook aan het strenge Programma van Eisen (PvE) van ProRail.”

  Red Dot Design Award en Dutch Design Award
  De Easylift+ is recent onderscheiden met de prestigieuze Red Dot Design Award, in de categorie productontwerp. Red Dot is een van de meest gerenommeerde internationale onderscheidingen voor producten en productontwerp. De Easylift+ viel op door de hoge kwaliteit van het open ontwerp dat eenvoudig toegankelijk is voor zowel de gebruikers als de hedendaagse fiets. Het systeem is instinctief in gebruik en dankzij het robuuste ontwerp kan het ook onbewaakt buiten geplaatst worden. Easylift+ is zowel verkrijgbaar in een enkelzijdige als dubbelzijdige module met verschillende aantallen fietsplaatsen.
  Dat industrieel design ook functioneel mooi kan zijn, is reden voor de recente nominatie in de categorie Beste Professioneel Product van de Dutch Design Awards 2011. Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen die jaarlijks door een vakjury worden uitgereikt voor het beste op het gebied van Nederlands design. Dit jaar zijn er 45 finalisten, de uitreikingen zijn op 22 oktober in Eindhoven.

  VelopA-Citystyle
  VelopA-Citystyle is marktleider in de Benelux en gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Citystyle staat garant voor maximale service en advies op maat.

  ================================
  Noot voor de redactie:
  Neem voor meer informatie contact op met VelopA-Citystyle, Joanna Koltunska, tel. (071) 541 03 21, email: jkoltunska@velopa.com

 • gepubliceerd op 14 juli 2011
  Fourchet+ is een fietsenrek waarbij de voorvork van de fiets tegen het rek en de kunststof beschermhulzen leunt. De fiets staat zo heel stabiel waardoor er geen slag in het voorwiel komt. Dit nieuwe vorkleunsysteem is standaard voorzien van aanbindogen en voldoet aan de criteria voor FietsParKeur voor bewaakte ruimtes. Het fietsenrek is tevens leverbaar met een extra aanbindbeugel, zodat het ook voldoet aan de criteria voor FietsParKeur voor onbewaakte stallingen. Dankzij het hoog/laag systeem is het mogelijk om fietsen in Fourchet+ compact te stallen. Fourchet+ is gemaakt van verzinkt staal en leverbaar in vrijwel alle RAL en Sablé kleuren. Met de introductie van de Fourchet+ beschikt VelopA-Citystyle nu ook in het lagere prijssegment over een uitstekend vorkleunsysteem.
  Lees Meer Lees Minder

archief