Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

November

 • gepubliceerd op 30 november 2011
  De openbare buitenruimte is de woonkamer van onze samenleving. Wij van VelopA mogen bijdragen aan de leefbaarheid van de samenleving door die ruimte in te richten. Zo maken we het leven buiten aangenaam en zorgen we dat we inderdaad kunnen samen leven: living-outside-together. Dit is de basis van waaruit wij werken. Hier doen we het voor!

 • gepubliceerd op 16 november 2011
  Fietsennieuws
  De fiets is niet alleen een goed alternatief voor een duurzame toekomst, maar heeft ook andere voordelen. Duurzaamopweg.nl (initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit) zette 10 redenen op een rijtje om te gaan fietsen.
  Lees Meer Lees Minder

  Met 18 miljoen fietsen in Nederland en 15 miljard gefietste kilometers per jaar in Nederland is de fiets een populair transportmiddel. Het is ook een efficiënt transportmiddel: met 100 kcal kan een fietser 5 km afleggen, terwijl een auto daarmee 85 tot 188 meter maar kan afleggen.

  De tien redenen:

  1. Fietsen verhoogt de fitheid
  2. Fietsen houdt op gewicht
  3. Fietsen geeft een lekker gevoel
  4. Fietsen vermindert de kans op ziekte
  5. Fietsen is gemakkelijk
  6. Fietsen zorgt voor een schonere lucht in de omgeving
  Als alle woon-werkverkeer-ritten tot 7,5 km gefietst zouden worden, zou dat jaarlijks 3700 ton stikstofoxiden, 330 ton fijnstof en 1200 ton zwaveloxiden minder uitstoten
  7. Fietsen is stil
  8. Fietsen verbetert de bereikbaarheid op korte afstand
  9. Fietsen is voordelig
  10. Meer fietsen betekent minder uitstoot van broeikasgassen
  Elke 4 gefietste kilometers betekent 1 kg CO2 minder uitstoot

 • gepubliceerd op 15 november 2011
  De Easylift+ is een zeer gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem. De fietsen worden boven elkaar gestald waardoor de fietsparkeercapaciteit verdubbeld. Bij het stallen in de bovenste etage helpen geïntegreerde gasveren bij het optillen van de fiets. Een uniek dempsysteem zorgt voor een gecontroleerde “hands-free” daling wanneer de fiets wordt uitgenomen. Zo is ook het stallen op de bovenste etage geen enkel probleem.
  Lees Meer Lees Minder

  Voordelen

  • verdubbeling van fietsparkeercapaciteit
  • uniek hefmechanisme met dempingssysteem
  • fiets hoeft nauwelijks te worden opgetild
  • ergonomische handgrepen met antislip
  • onderscheidende vormgeving
  • betrouwbaar en onderhoudsarm

  Meer over dit product
   

 • gepubliceerd op 11 november 2011
  GIOEasyliftenMohican
  Eind oktober zijn de Easylift+ en de Mohican voetbalpaal van VelopA beide bekroond met de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Deze prijs, die is uitgereikt tijdens de Dutch Design Week, geldt als hét Nederlandse keurmerk voor goed industrieel ontwerp. Winnaars zijn producten die design combineren met functionaliteit, originaliteit, respect, gebruiksgemak en innovatie. VelopA heeft tijdens de afgelopen jaren al eerder een GIO erkenning ontvangen voor de TuliP fietsenstandaard, de Plectrum fietskluis en de multifunctionele sportkooi Omnistadium.
  Lees Meer Lees Minder

   

  VelopA heeft de Easylift+ en de Mohican voetbalpaal dit jaar op de markt geïntroduceerd. De Mohican is een kleurig neerklapbaar paaltje, dat is geïntegreerd in een stevige betonnen voet. Deze is eenvoudig te plaatsen en zeer budgetvriendelijk, waardoor kinderen op straat, bij school of op het plein weer simpel het ouderwetse paaltjesvoetbal kunnen spelen.

  De Easylift+ is een zeer gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem. Het combineert functionaliteit met gebruiksgemak en design en verdubbelt de beschikbare fietsparkeercapaciteit. Een uniek hefmechanisme met dempingssysteem zorgt ervoor dat gebruikers hun fiets moeiteloos op de bovenetage kunnen stallen en weer neerhalen. VelopA heeft inmiddels opdracht van ProRail voor de levering en plaatsing van tienduizenden van deze nieuwe generatie dubbellaags fietsplaatsen bij treinstations in Nederland. De Easylift+ is eerder dit jaar ook al onderscheiden met de Red Dot Design Award in de categorie productontwerp.

  Kenmerkend ‘VelopA Design’
  Michel Middendorp, internationaal verkoopdirecteur van VelopA: “Het feit dat al meerdere van onze succesvolle producten zijn erkend met een GIO bewijst de meerwaarde van goed vormgegeven producten. Wij zijn tien jaar geleden begonnen met het zelf ontwikkelen en bewust vormgeven van onze producten, die wij maken voor de openbare ruimte. Naast een overduidelijke functionele behoefte, schept dit ook de behoefte om esthetisch mooie producten te creëren. Ons eigen designteam combineert beide eisen en verwerkt dit tot een aansprekend ontwerp.” Zowel de Mohican als de Easylift+ kenmerken zich door het herkenbare ‘VelopA Design’. Daarbij zijn design en functionaliteit gelijkwaardig en wordt gewerkt met strakke maar vloeiende lijnen. “Onze producten gaan vaak meer dan twintig jaar mee en worden gemaakt voor intensief gebruik. Al die jaren moet het probleemloos werken en tegelijkertijd wil niemand twintig jaar tegen een slecht vormgegeven sportkooi of parkbankje aankijken. Daarom gaan functionaliteit en vormgeving bij ons altijd hand in hand”, aldus Feiko Withagen, Senior Designer van VelopA.

  VelopA
  VelopA is marktleider in de Benelux en gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes. Binnen VelopA is VelopA-Citystyle de toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Omniplay is als zelfstandig opererende verkoopafdeling gespecialiseerd in de inrichting van spel- en sportruimten.  

archief