Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

PERSBERICHT: Fietsparkeerders krijgen de ruimte

gepubliceerd op 26-4-2012 0:00:00
Fourchet
Fietsenrekken met een grotere afstand tussen fietsplaatsen moeten wildparkeren tegengaan en fietsen beschermen

VelopA-Citystyle breidt haar assortiment uit met fietsenrekken met de HoH-afstand 40 cm tussen twee fietsplaatsen. Zo kunnen fietsers makkelijker hun fiets in het rek zetten en wordt wildparkeren voorkomen.

Wildparkeren door te weinig ruimte voor de fiets
Fietsen worden steeds breder. Enerzijds door brede sturen en anderzijds door fietstassen en andere fietsaccessoires. In de bestaande fietsenrekken met de hart op hart-afstand van 37,5 cm tussen de fietsplaatsen is er te weinig ruimte voor deze fietsen. De fietsers kiezen voor “wildparkeren”; geen worsteling en de fiets raakt niet beschadigd.
Om het wildparkeren tegen te gaan en de fietser meer gebruiksgemak te bieden introduceert VelopA-Citystyle naast de bestaande fietsenrekken nieuwe uitvoeringen met HoH-afstand 40 cm.

Nieuwe fietsenrekken met HoH-afstand 40 cm
De Easylift+, Griffin, Variant+, Fourchet+, Apropos en TuliP zijn verkrijgbaar in de nieuwe uitvoering. Het complete assortiment fietsparkeersystemen van VelopA-Citystyle is nog steeds leverbaar, maar de nieuwe uitvoeringen met meer ruimte voor de fiets bieden duidelijk meerwaarde. Ook de Fietsersbond staat achter deze ontwikkeling.  “We juichen de hart op hart-afstand 40 cm toe. Dit wordt al geadviseerd in het normstellend document meerlaags fietsparkeren van FietsParKeur. In het FietsParKeur document voor enkellaags fietsparkeersystemen staat het nog niet, maar we zijn daar wel voor" aldus Wim Bot, medewerker beleidsbeïnvloeding Fietsersbond.

VelopA-Citystyle
VelopA-Citystyle is gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes en is marktleider in de Benelux. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Citystyle staat garant voor maximale service en advies op maat. Voor meer informatie zie www.velopa.nl.

________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met VelopA-Citystyle, Joanna Koltunska, tel. (071) 541 03 21, email: jkoltunska@velopa.com.

archief