Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Persbericht: VelopA heeft hoogste trede op CO2 prestatieladder behaald

gepubliceerd op 21-3-2012 12:51:00

LEIDERDORP Eind februari 2012 heeft VelopA het CO2-bewust certificaat niveau 5 behaald. VelopA is erg blij met deze erkenning voor klimaatbewuste bedrijfsvoering. Met het behalen van niveau 5 heeft het bedrijf de hoogste trede van de CO2-Prestatieladder bereikt.

Meetinstrument voor klimaatbewuste bedrijfsvoering

Sinds december 2009 beloont ProRail opdrachtnemers met een klimaatbewuste bedrijfsvoering. ProRail gebruikt hiervoor de zogenaamde CO2-Prestatieladder, een meetinstrument dat weergeeft in hoeverre bedrijven inzicht hebben in hun eigen CO2-footprint, maatregelen treffen om hun CO2-uitstoot te reduceren en initiatieven nemen om de CO2-emissie in de keten terug te dringen. Hoe beter een bedrijf voldoet aan de eisen, hoe hoger het staat op de CO2-Prestatieladder. “We zijn er trots op niveau 5 te hebben behaald!” Aldus Timo Krop, hoofd kwaliteit en support bij VelopA. “We vinden het erg belangrijk om zorgvuldig met de wereld om te gaan en verwachten dat ook van onze leveranciers. We nemen veel maatregelen om onze producten en onze organisatie duurzaam te maken en te houden.” Deze erkenning geeft VelopA concurrentievoordeel bij aanbestedingen. Het certificaat voor niveau 5 is goed voor 10% virtuele korting op inschrijvingen.

Over VelopA

VelopABV_LOTlogoliving ∙ outside ∙ together. Dat is waar VelopA het voor doet. VelopA houdt zich bezig met de inrichting van de (openbare) buitenruimte en vervult die rol bewust. De openbare buitenruimte is de woonkamer van onze samenleving. Als leverancier van straatmeubilair, fietsparkeervoorzieningen en speel- en sportvoorzieningen wil VelopA mensen stimuleren te fietsen, te sporten en te spelen. Dit zorgt voor plezier, goede gezondheid en sociale samenhang. Ook zorgt het bedrijf voor veiligheid en groen in de vaak versteende buitenruimte. VelopA streeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen na.

VelopA heeft vestigingen in Leiderdorp (NL), Leuven & Gembloux (B) en Duisburg (D). Het bedrijf is marktleider in de Benelux. VelopA bestaat in Nederland uit twee bedrijfsonderdelen: VelopA-Citystyle en VelopA-Omniplay.


NOOT VOOR REDACTIE

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Timo Krop, hoofd kwaliteit en support bij VelopA B.V. op +31 (0)71 541 03 21 of tkrop@velopa.com. Voor meer actuele berichten van VelopA ga naar www.velopa.nl/actueel en www.velopa-omniplay.nl/actueel.

archief