Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 31 oktober 2012
  ZwollekleurEasylift
  Fietsers kunnen in een van de stallingen van station Zwolle voortaan hun fiets 'op kleur stallen'. Het betreft een experiment van ProRail op basis van initiatief van het KRO-programma Hemelbestormers. De eerste reacties zijn positief. Mocht dat zo blijven, dan wordt het vaker toegepast. ProRail bouwt komende jaren nog honderdduizend extra fietsplaatsen in het kader van Ruimte voor de Fiets.
  Lees Meer Lees Minder

  Aan de zuidzijde van station Zwolle heeft ProRail op de kop van zeven rijen dubbellaags stallingen een gekleurde stalen bol aangebracht. Fietsers die bijvoorbeeld bij hun lievelingskleur hun rijwiel parkeren, kunnen deze later weer makkelijker terugvinden. Althans, dat is de gedachte. De praktijk moet nu uitwijzen of dat ook werkt.

  Groter
  Door de investeringen in fietsenplaatsen, zijn er de afgelopen jaren veel stallingen bij gekomen. Enerzijds prettig dat er meer ruimte is voor de fiets, maar zo wordt het lastiger de fiets terug te vinden. Vandaar ook dat ProRail blij was met het voorstel van het Radio 2-programma om met kleuren te werken. De programmamakers besteden er deze zondag opnieuw aandacht aan.

  Digitale hulp
  Het experiment past in het programma Ruimte voor de Fiets van ProRail. Naast uitbreiding van fietsenstallingen, zijn ook pilots gestart om de bestaande stallingen beter te benutten. Zo zijn in Utrecht, Groningen en Zutphen digitale hulpmiddelen aangebracht die lege plekken in de stallingen tonen. De trend is ook dat er meer stallingen met verdiepingen komen, zoals in Utrecht en Amsterdam. Net als bij parkeergarages voor auto's zal ProRail daar letters, getallen en kleuren gebruiken om de locatie in de stalling te markeren.

  Ruimte voor de Fiets
  Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail samen met lokale overheden fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 300.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.

  bron: www.prorail.nl

  Meer informatie over de Easylift+

 • gepubliceerd op 29 oktober 2012
  Easylift15
  Leiderdorp, oktober 2012

  VelopA-Citystyle realiseert een upgrade van het dubbellaags fietsparkeersysteem Easylift+. Het assortiment van het bekende etagerek is sterk uitgebreid om nog verder aan te sluiten bij de behoeftes. Het resultaat is nog meer fietsen per m², meer parkeergemak, minder wildparkeerders, nieuwe kleuropties en extra bescherming tegen fietsdiefstal.
  Lees Meer Lees Minder

  Nog meer fietsen per oppervlakte
  Het leveringsprogramma van de Easylift+ is uitgebreid met een aantal modules om meer mogelijkheden te bieden bij het indelen van de beschikbare ruimte. Op de bovenste etage van de dubbelzijdige Easylift+ kan vanaf heden ook een extra fietsplaats worden gerealiseerd. Zo kunnen binnen dit compacte systeem nog meer fietsplaatsen worden gecreëerd en wordt de ruimte optimaal benut.

  Meer parkeergemak, minder wildparkeerders
  Omdat fietsen steeds breder worden biedt VelopA-Citystyle de Easylift+ naast de hart op hart-afstand 37,5 cm ook met HoH van 40 cm. Dankzij de extra ruimte kunnen ook moderne fietsen makkelijker in het rek worden gezet en wordt het wildparkeren voorkomen.

  Extra bescherming tegen fietsdiefstal
  De Easylift+ is vanaf nu - naast de standaard aanbindvoorziening - ook leverbaar met een extra aanbindbeugel, die optimale bescherming tegen fietsdiefstal biedt.

  Nieuwe kleuropties
  De onderdelen van de Easylift+ kunnen voortaan in verschillende kleuren worden uitgevoerd. Dit biedt talloze mogelijkheden, bijvoorbeeld om gangpaden van elkaar te onderscheiden, zodat fietsers hun fiets makkelijker terug kunnen vinden.

  In de praktijk bewezen
  De Easylift+ heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. VelopA-Citystyle heeft in de afgelopen twee jaar tienduizenden Easylift+ etagerekken geplaatst op verschillende locaties, waaronder treinstations, zorg- en onderwijsinstellingen. 

  VelopA-Citystyle
  VelopA-Citystyle is gespecialiseerd in de inrichting van openbare buitenruimtes en is marktleider in de Benelux. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Citystyle staat garant voor maximale service en advies op maat. Voor meer informatie zie www.velopa.nl.

  Fotobijschrift:
  Foto Easylift+: Dankzij de extra fietsplaats van de Easylift+ wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.
  __________________________________________________________________
  Noot voor de redactie:
  Neem voor meer informatie contact op met VelopA-Citystyle, Joanna Koltunska, tel. (071) 541 03 21, email: jkoltunska@velopa.com.

  Meer informatie over de Easylift+

 • gepubliceerd op 29 oktober 2012
  WhitepaperOnderwijsenFietsparkerenNLvoorkant

  Geparkeerde fietsen naast het rek of tegen muren maken uw terrein ontoegankelijk en rommelig. Met voldoende ruime fietsparkeerplekken en veilige fietsenrekken die eenvoudig in gebruik zijn kunt u dit voorkomen. Door een overkapping te plaatsen is uw oplossing helemaal compleet. Welk soort fietsenstalling kunt u kiezen voor uw situatie? We zetten in deze whitepaper de geschikte oplossingen op een rijtje.


  Download de whitepaper

 • gepubliceerd op 29 oktober 2012
  opbergbak
  De afneembare palen van VelopA-Citystyle zijn vanaf nu ook verkrijgbaar met het Drop-Box opbergelement. Zo kunnen de Park-Click, de Re-Flex, d Mark, de Traffic, de VAP en het Amsterdammertje worden neergeklapt en tijdelijk onder maaiveld opgeborgen. De afdekplaat is gemaakt van tranenplaat en voorkomt uitglijden. Zowel de paal als het Drop-Box opbergelement zijn eenvoudig met behulp van een driekantsleutel te bedienen.
  Lees Meer Lees Minder
 1. 1
 2. 2

Uitgelicht

blokplaatje1
blokplaatje2

archief