Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 21 juni 2013
  Fietsbeleid
  Het aantal fietsgewonden in Nederland blijft toenemen. Daarom moeten alle gemeenten voor eind 2013 een 'Lokale aanpak veilig fietsen' vaststellen. Als steuntje in de rug heeft het ministerie van IenM het rapport 'Fietsveiligheid Stand van zaken & best practices Nederlandse gemeenten in 2012' uitgebracht met voorbeelden van al uitgevoerde maatregelen.
  Lees Meer Lees Minder

  Zo bekijkt men in Velsen bij elke infrastructurele maatregel of ook fietsmaatregelen zijn mee te nemen. In Rotterdam werkt de afdeling Verkeer & Vervoer samen met de directie Sport & Cultuur. Die organiseert het project Lekker Fit! om kinderen op de basisschool op een leuke manier alles over een gezonde leefstijl bij te brengen. En de gemeente Achtkarspelen is voor de uitvoering van de gedragsmaatregelen ten behoeve van verkeersveiligheid een samenwerkingsverband met drie andere gemeenten aangegaan. Het zijn enkele van de 'Best practices' uit het rapport van IenM. Ze kwamen al even aan de orde in het pas verschenen nummer van Fietsverkeer. In totaal zijn 34 Best Practices geselecteerd. Elke Best Practice beschrijft kort de kerninformatie (kosten, initiatiefnemer, contactpersoon, enzovoort) en de belangrijkste succesfactoren. Het beschrijven van de succesfactoren geeft gemeenten de mogelijkheid om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Slim intern organiseren en slim extern samenwerken vormen de basis. Het rapport laat zien hoe ambtenaren en bestuurders hiermee aan de slag kunnen.
  Ook op www.fietsberaad.nl zijn onder het kopje Best Practices voorbeelden te vinden. En gemeenten kunnen hier zelf nieuwe voorbeelden aanmelden. Minister Schulz heeft de burgemeesters van zeven gemeenten gevraagd op te gaan treden als 'ambassadeurs fietsveiligheid'. Het gaat om Zoetermeer, Helmond, Amersfoort, Dronten, Oldambt, Franekeradeel en Delft.

  Bron: www.fietsberaad.nl

 • gepubliceerd op 21 juni 2013
  HoofdbeeldAlkmaarCS
  Leiderdorp, juni 2013

  FietsParKeur voor Easylift+

  Het Easylift+ dubbellaags fietsparkeersysteem van VelopA-Citystyle is onlangs bekroond met het keurmerk FietsParKeur. Het systeem voldoet aan hoge kwaliteitseisen van de norm FietsParKeur voor meerlaags fietsparkeren. Het brede eisenpakket bestaat uit onder andere eisen rondom stabiliteit, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, sterkte en duurzaamheid.
  Lees Meer Lees Minder

  Meest gebruiksvriendelijke uitvoering met FietsParKeur
  Alle uitvoeringen van de Easylift+ met de hart op hart afstand 40 cm tussen de fietsplaatsen hebben het certificaat gekregen. Deze etagerekken zijn het gebruiksvriendelijker dan rekken met minder afstand tussen de fietsplaatsen doordat ze meer ruimte voor de fiets bieden.

  Easylift+
  De Easylift+ is een geavanceerd dubbellaags fietsparkeersysteem. De fietsen worden boven elkaar gestald waardoor de fietsparkeercapaciteit verdubbelt. Bij het stallen in de bovenste etage helpen geïntegreerde gasveren bij het optillen van de fiets. Een uniek dempsysteem zorgt voor een gecontroleerde “hands-free” daling wanneer de fiets wordt uitgenomen. Zo is ook het stallen op de bovenste etage geen enkel probleem.
  Het brede leveringsprogramma van de Easylift+ bestaat uit verschillende modules en h.o.h. afstanden. Met de Easylift+ met h.o.h. afstand 37,5 cm kan de beschikbare ruimte optimaal wordt benut terwijl in de rekken met h.o.h. afstand van 40 cm vrijwel alle soorten fietsen eenvoudig kunnen worden geparkeerd. Meer informatie over de Easylift+.

  FietsParKeur
  FietsParKeur is de kwaliteitsnorm op het gebied van fietsparkeervoorzieningen. De norm is mede ontwikkeld in samenwerking met de Fietsersbond. De stichting FietsParKeur verleent het keurmerk sinds 1999 aan fabrikanten om de ontwikkeling van goede fietsparkeervoorzieningen te bevorderen. De fietsparkeervoorzieningen worden getest op stabiliteit, gebruiksvriendelijkheid, beschikbare parkeerruimte, veiligheid, diefstalpreventie, sterkte en duurzaamheid.

  In de praktijk bewezen
  De Easylift+ heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. VelopA-Citystyle heeft in de afgelopen jaren tienduizenden Easylift+ etagerekken verkocht en geplaatst op verschillende locaties, waaronder treinstations, zorg- en onderwijsinstellingen. 

  VelopA-Citystyle
  VelopA-Citystyle is gespecialiseerd in de inrichting van de (semi-)openbare buitenruimtes en is marktleider in de Benelux. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen en overkappingen. VelopA-Citystyle staat garant voor maximale service en advies op maat. Voor meer informatie zie www.velopa.nl.

  Fotobijschrift:
  Foto Easylift+: De Easylift+ voldoet aan FietsParKeur
  _________________________________________________________________________________
  Noot voor de redactie:
  Neem voor meer informatie contact op met VelopA-Citystyle, Joanna Koltunska, tel. (071) 541 03 21, email: jkoltunska@velopa.com.

Uitgelicht

blokplaatje1
blokplaatje2

archief