Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 29 maart 2013
  Klik hier om de VelopA-Citystyle nieuwsbrief van Maart te bekijken.

  Onderwerpen:
  • Whitepaper Overkappingen
  • Nieuwe producten met bamboe
  • Nieuwe bewaakte fietsenstalling in de binnenstad van Utrecht
  • ... en meer!

  Aanmelden kan hier.
 • gepubliceerd op 26 maart 2013
  DSC06396
  Goed nieuws voor fietsers: Utrecht heeft sinds donderdag 21 maart weer een bewaakte fietsenstalling op het Vredenburg. De fietsers kunnen er hun fiets veilig parkeren in de Easylift+ etagerekken van VelopA-Citystyle. Er zijn totaal 800 Easylift+ fietsparkeerplekken gerealiseerd. De stalling heeft ook een aantal oplaadpunten voor elektrische fietsen en er zijn OV-fietsen te huur.
  Lees Meer Lees Minder

  Resten Kasteel Vredenburg zichtbaar in fietsenstalling
  Deze grote ondergrondse fietsenstalling is gelokaliseerd op een historische plek.
  De naam 'Vredenburg' is onlosmakelijk verbonden met Utrecht. Het Vredenburgplein, het muziekcentrum en het gebouw waar de stalling in huist zijn allemaal vernoemd naar het kasteel Vredenburg. Karel V bouwde dit kasteel in 1528 op de plaats van het Catharijneklooster. Al in 1577 werd het kasteel afgebroken door de Utrechtse bevolking onder leiding van Trijn van Leemput maar de fundering bleef bewaard. Deze restanten zijn beschermd als rijksmonument.
  In de stalling zijn de oude funderingen van het kasteel weer duidelijk zichtbaar gemaakt.

  Feestelijke opening
  De stalling werd donderdag 21 maart feestelijk geopend door wethouder Lintmeijer (verkeer) van Gemeente Utrecht. Wethouder Lintmeijer: “Met de 800 plekken zijn we enorm blij, maar het is nog lang niet genoeg. Toch mogen we tevreden zijn met deze stalling. Het is een duurzame ruimte en als wethouder van monumenten ben ik ook blij met het stukje geschiedenis wat in de gang te bezichtigen is. De historische elementen voegen echt iets toe.”

  Easylift+
  De Easylift+ is een zeer gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem. De fietsen worden boven elkaar gestald waardoor de fietsparkeercapaciteit verdubbelt. Bij het stallen in de bovenste etage helpen geïntegreerde gasveren bij het optillen van de fiets. Een uniek dempsysteem zorgt voor een gecontroleerde “hands-free” daling wanneer de fiets wordt uitgenomen. Zo is ook het stallen op de bovenste etage geen enkel probleem.

  Meer informatie over de Easylift+.

 • gepubliceerd op 26 maart 2013
  Op 17 en 18 april vindt het vakevenement Stad en Ruimte plaats. Met de combinatie van een beursvloer en een inhoudelijk kennis- en inspiratiefestival is het evenement onmisbaar voor organisaties en bedrijven die werkzaam zijn rond het thema 'stad' en zich inzetten voor een leefbare stad.

  SenR266

  Op beursvloer van 2.000 m2 staan de partijen die ertoe doen in de leefbare stad: leveranciers van producten en diensten, ontwerpers en (landschaps)architecten, belangenorganisaties en overheden. VelopA-Citystyle is tijdens deze toonaangevende beurs aanwezig met een stand en is medeorganisator van het Kennislab Fiets en Mobiliteit. We verwelkomen u graag op beide locaties!

  Lees Meer Lees Minder

  enkagevel

  Inspiratie Festival
  Uitwisseling van kennis staat centraal tijdens Stad en Ruimte 2013. Gevraagd en ongevraagd. Daarom wordt het Inspiratie Festival georganiseerd. Vol met verschillende events, seminars, kennislabs, ontwerpsessies en rondetafeldiscussies. Alles gaat over de leefbare stad van morgen. Belangrijke thema’s zijn onder meer bottom-up-planologie, duurzaamheid, burgerinitiatieven, jeugd & wijk, smart-grids en financiering. Voor de ongevraagde kennisuitwisseling is er het Stadsplein. Meer informatie over de events? Bekijk het volledige kennisprogramma van Stad en Ruimte.

  In het kennislab Fiets & Mobiliteit – dat wordt geinitieerd door VelopA en Falco – staat de fiets centraal. Meer over het kennislab Fiets & Mobiliteit

  VelopA-Citystyle
  Met onze producten voor de inrichting van de openbare ruimte levert VelopA-Citystyle graag een bijdrage aan uw Stad en Ruimte. Door haar in te richten met mooi en gebruiksvriendelijk straatmeubilair, geavanceerde fietsparkeeroplossingen en overkappingen. Bezoek daarom onze stand! We denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw situatie.

  Gratis toegang
  We hopen u tijdens Stad en Ruimte te mogen ontmoeten. Schrijf u nu gratis in. Bij voorregistratie is de toegang gratis.

  Meer informatie: www.stadenruimte.nl
  Datum: 17 & 18 april
  Locatie: ENKA Fabriek (Westhal), Doctor Hartogsweg, 6717 Ede
  Aanmelden: http://www.stadenruimte.nl/aanmelden.php

 • gepubliceerd op 26 maart 2013
  De Week van de Openbare Ruimte bestaat uit 5 kennis- en inspiratiedagen; groen, spelen, ontwerp & inrichting, openbare verlichting en verharding. Het evenement biedt een unieke mogelijkheid voor beleidsmakers, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ontwerpers en andere specialisten om in een inspirerende, persoonlijke én kleinschalige setting kennis te halen, brengen en delen.

  wor2013_logo_kleur

  VelopA-Citystyle neemt deel aan de themadag Ontwerp & Inrichting op woensdag 10 april. We hopen u te mogen ontmoeten op onze stand!

  Meer informatie en aanmelden.

 1. 1
 2. 2

Uitgelicht

blokplaatje1
blokplaatje2

archief