Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Nieuwe bewaakte fietsenstalling voor Utrecht

gepubliceerd op 26-3-2013 10:57:00
DSC06396
Goed nieuws voor fietsers: Utrecht heeft sinds donderdag 21 maart weer een bewaakte fietsenstalling op het Vredenburg. De fietsers kunnen er hun fiets veilig parkeren in de Easylift+ etagerekken van VelopA-Citystyle. Er zijn totaal 800 Easylift+ fietsparkeerplekken gerealiseerd. De stalling heeft ook een aantal oplaadpunten voor elektrische fietsen en er zijn OV-fietsen te huur.

Resten Kasteel Vredenburg zichtbaar in fietsenstalling
Deze grote ondergrondse fietsenstalling is gelokaliseerd op een historische plek.
De naam 'Vredenburg' is onlosmakelijk verbonden met Utrecht. Het Vredenburgplein, het muziekcentrum en het gebouw waar de stalling in huist zijn allemaal vernoemd naar het kasteel Vredenburg. Karel V bouwde dit kasteel in 1528 op de plaats van het Catharijneklooster. Al in 1577 werd het kasteel afgebroken door de Utrechtse bevolking onder leiding van Trijn van Leemput maar de fundering bleef bewaard. Deze restanten zijn beschermd als rijksmonument.
In de stalling zijn de oude funderingen van het kasteel weer duidelijk zichtbaar gemaakt.

Feestelijke opening
De stalling werd donderdag 21 maart feestelijk geopend door wethouder Lintmeijer (verkeer) van Gemeente Utrecht. Wethouder Lintmeijer: “Met de 800 plekken zijn we enorm blij, maar het is nog lang niet genoeg. Toch mogen we tevreden zijn met deze stalling. Het is een duurzame ruimte en als wethouder van monumenten ben ik ook blij met het stukje geschiedenis wat in de gang te bezichtigen is. De historische elementen voegen echt iets toe.”

Easylift+
De Easylift+ is een zeer gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem. De fietsen worden boven elkaar gestald waardoor de fietsparkeercapaciteit verdubbelt. Bij het stallen in de bovenste etage helpen geïntegreerde gasveren bij het optillen van de fiets. Een uniek dempsysteem zorgt voor een gecontroleerde “hands-free” daling wanneer de fiets wordt uitgenomen. Zo is ook het stallen op de bovenste etage geen enkel probleem.

Meer informatie over de Easylift+.

archief