Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

PERSBERICHT: VelopA introduceert de Re-Flex fietspadpaal

gepubliceerd op 19-11-2013 16:39:00
DSC_06842
Dé oplossing voor het voorkomen van enkelvoudige fietsongevallen

VelopA introduceert dit najaar de Re-Flex; een vergevingsgezinde fietspadpaal die enkelvoudige fietsongevallen met paaltjes op fietspaden helpt voorkomen. De Re-Flex is het beste antwoord op alle eisen met betrekking tot deze problematiek. Het product is ook direct bekroond met de erkenning Goed Industrieel Ontwerp.


Re-Flex: opvallend en vergevingsgezind
Dankzij de LED-verlichting, sterk reflecterende stroken, de juiste afmetingen en in het oog springende kleur valt de paal zeer goed op. Zo wordt de fietser tijdig geattendeerd op de aanwezigheid van een paaltje op het fietspad. Raakt de fietser het paaltje alsnog, dan is de paal “vergevingsgezind”; het flexibele materiaal geeft mee om eventuele verwondingen te voorkomen. Desondanks kan de paal met z’n stalen kern auto’s volledig weren.

Slimme LED-verlichting
De volledig ingegoten en waterdichte LED-unit van de Re-Flex wordt gevoed door een solar panel en is daarmee zelfvoorzienend. Doordat de unit maar liefst 8 leds heeft, is de paal vanuit alle richtingen goed zichtbaar. Afhankelijk van de nachtduur en de hoeveelheid opgeslagen energie kiest het systeem het optimale verlichtingsprogramma om de hele nacht te kunnen werken  (volledig branden / knipperen / rechtsom knipperen in de richting van de fietser).

D
é oplossing
Door de Re-Flex fietspadpaal te combineren met de Alerrrt ribbelmarkering en het Drop-Box opbergelement van VelopA-Citystyle ontstaat een ijzersterk wapen in de strijd tegen enkelvoudige ongevallen. De Alerrrt alarmribbels worden voor het paaltje op het fietspad gelegd. De fietser wordt gealarmeerd door de trilling als hij over de Alerrrt fietst en kan zo op tijd uitwijken voor het paaltje. De Re-Flex kan ook worden voorzien van het Drop-Box opbergelement. Zo kan de paal in een handomdraai onder het maaiveld worden opgeborgen en vormt hij nooit een obstakel op het wegdek.

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO)
De Re-Flex is onlangs erkend als Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Om voor het GIO keurmerk in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovativiteit en materiaalkeuze zijn van even groot belang. De Re-Flex voldeed volgens de jury aan alle criteria.

De GIO Erkenningen zullen dinsdag 22 oktober worden uitgereikt tijdens een dinnershow in Helmond, Nederland.

VelopA
VelopA is gespecialiseerd in de inrichting van de (semi-)openbare buitenruimtes en is marktleider in de Benelux. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van straatmeubilair, fietsparkeersystemen, overkappingen en speel- en sportvoorzieningen. VelopA staat garant voor maximale service en advies op maat. Voor meer informatie zie www.velopa.nl.

Fotobijschrift:
Foto Re-Flex: Dé oplossing voor het voorkomen van enkelvoudige fietsongevallen

Meer informatie over de Re-Flex.

archief