Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 28 mei 2014
  Klik hier om de VelopA-Citystyle nieuwsbrief van Mei te bekijken.

  Onderwerpen:
  • Nieuw: Sitspot
  • Nog meer ruimte voor de fiets in de Easylift+
  • State of the art fietsenstalling voor Utrecht Centraal
  • ... en meer!

  Aanmelden kan hier.
 • gepubliceerd op 27 mei 2014
  UtrechtCSEasylifthoofdbeeld
  Sinds vorige week heeft Utrecht Centraal een nieuwe generatie fietsenstalling aan het Jaarbeursplein. De grootste stalling van Utrecht mag onbetwist state of the art genoemd worden met zijn drie verdiepingen, 4000 Easylift+ fietsplaatsen en 200 vrije parkeerplekken. De stalling is zeer goed verlicht, in- en uitchecken gebeurt met de OV-chipkaart en led schermen tonen waar nog lege plekken zijn.
  Na Rotterdam Centraal is dit de tweede stalling van de nieuwe generatie in Nederland die VelopA-Citystyle binnen een korte tijd heeft mogen voorzien van de Easylift+ etagerekken.

  Lees meer
 • gepubliceerd op 20 mei 2014
  Zwollefietsstad
  De gemeente Zwolle is de beste Fietsstad van Nederland. Dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2014 van de Fietsersbond. De jury, onder leiding van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers, noemt Zwolle "een stad waar de fietser zich zeer welkom voelt en dit ook uit de cijfers spreekt."

  De gemeente zet al heel lang in op de fiets, zegt adjunct-directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond. Daardoor heeft Zwolle "een heel hoog basisniveau van fietsvoorzieningen."
  Lees Meer Lees Minder

  Wederwijdse waardering
  Volgens de jury is de titel voor Zwolle een beloning voor consequent hoogwaardig fietsbeleid sinds 1971. De fietsvoorzieningen in de stad zijn van hoge kwaliteit, en infrastructurele 'parels' als de Hanzeboog en de fietstunnel naar de wijk Stadshagen oogsten veel lof. Toch zijn het volgens Saskia Kluit niet deze grote projecten die goed fietsbeleid maken. "Goed fietsbeleid betekent dat je door de ogen van fietsers naar de stad kijkt. Kleine dingen zoals het net even iets breder maken van opstelstroken zorgen ervoor dat je je als fietser gewaardeerd voelt. En die waardering is wederzijds."

  Fietsrotonde geprezen
  Daarnaast is de gemeente volgens haar niet bang om te experimenteren: de juryleden zijn te spreken over de grote innovatiekracht van de gemeente Zwolle. Inspirerend voorbeeld is de fietsrotonde op de Wipstrikkerallee. Op deze rotonde kunnen auto’s niet helemaal rondrijden en fietsers wel.

  Fietsen zonder hindernissen
  Het thema van dit jaar was fietsen zonder hindernissen. Volgens Kluit is dit thema erg belangrijk voor fietsers. "We komen allemaal wel eens vervelende hindernissen tegen. Slecht wegdek, gevaarlijke kruispunten en onnodig omrijden kunnen het plezier in het fietsen flink verminderen en zijn soms zelfs reden om helemaal niet meer te fietsen. Zwolle gaat hier prima mee om door de fietser echt centraal te zetten. De nieuwe rotonde is slechts één van de voorbeelden waarmee Zwolle dit thema in de praktijk brengt.”

  Stimuleren en inspireren
  Vanmiddag reikt de juryvoorzitter, directeur-generaal van Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers, de onderscheiding Fietsstad 2014 uit in het stadhuis van Zwolle. Zwolle is de vijfde stad die zich fietsstad mag noemen. Veenendaal (2000), Groningen (2002), Houten (2008) en 's Hertogenbosch (2011) mochten de titel eerder dragen. Met de prijs hoopt de Fietsersbond andere gemeenten te stimuleren en te inspireren. 

  Bron: Acquire Publishing

 • gepubliceerd op 19 mei 2014
  Wat kost een nieuwe fietsenstalling of een fietsbrug en wat levert het op? Met de webtool MKBA Fiets is dat nu door te rekenen. Met de webtool kan men de maatschappelijke kosten en baten van fietsprojecten in beeld brengen. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om investeringen in fietsprojecten te vergelijken met investeringen in andere vervoerwijzen.

  De webtool MKBA Fiets is te vinden op de website van het Fietsberaad (http://www.fietsberaad.nl/mkba-fiets/index.cfm?action=gratisbewaaktestalling
 1. 1
 2. 2

Uitgelicht

blokplaatje1
blokplaatje2

archief