Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 23 september 2014
  DVORdeelnamebanner
  Net als de afgelopen jaren neemt VelopA-Citystyle ook dit jaar deel aan de Dag van de Openbare ruimte, in de Expo Houten op 8 en 9 oktober. Komt u ook naar de beurs? Loop dan zeker even langs. U vindt ons op onze vaste plek in hal 3 op standnummer 3.003. Dit jaar staat onze stand in het teken van slim omgaan met beperkte budgetten. Onze adviseurs vertellen u graag hoe u meer kunt doen met minder.

  Heeft u nog geen toegangskaart? Registreer u dan gratis via deze link.
 • gepubliceerd op 10 september 2014
  PersberichtVC
  VelopA B.V. is klaar voor een nieuwe stap in haar ontwikkeling als marktleider in het inrichten van de openbare ruimte. Per 1 september is het merendeel van de aandelen van het bedrijf overgenomen door Convent Capital, een participatie maatschappij die zich richt op investeringen in middelgrote ondernemingen en duurzame groei nastreeft. Door de overname heeft VelopA meer mogelijkheden voor innovatie en productontwikkeling, ook zal het bedrijf zich nog meer kunnen gaan richten op groei in het buitenland.

  Lees Meer Lees Minder

  Veel inmenging van Convent Capital in de dagelijkse besluitvorming wordt niet verwacht. Daarmee zal er voor de klanten en leveranciers van het bedrijf uit Leiderdorp weinig veranderen. Toch heeft Pieter Cuperus, algemeen directeur van VelopA hoge verwachtingen voor de toekomst. “De toetreding van Convent Capital zorgt voor een solide basis voor verdere groei. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden voor innovatie en productontwikkeling waarmee we onze leidende positie in fietsparkeren, straatmeubilair en sport en spel verder versterken. Ook biedt het volop potentieel voor groei in binnen- en buitenland.”

  De aandelen van VelopA zijn ondergebracht in de CROWD groep, waartoe ook andere bedrijven in de portefeuille van Convent Capital behoren. De nieuwe eigenaren verwachten winst te behalen door betere samenwerking tussen de bedrijven. Ook ziet men kansen voor nieuwe business concepten. “Door te investeren in de marktleider zijn we in staat om het circulaire business model verder uit te rollen in de Nederlandse markt. We verwachten namelijk dat de buitenruimte in de nabije toekomst meer zal worden ingericht op basis van een gebruiksvergoeding. Dit helpt gemeenten bij het sluitend krijgen van hun begrotingen, die alsmaar meer onder druk komen te staan door de extra taken die zij moeten uitvoeren, ”aldus Dirk Hoorn medeoprichter van Convent Capital.

  Over VelopA
  VelopA levert een bijdrage aan een prettige en veilige openbare ruimte, met slim ontworpen producten voor fietsparkeren, straatmeubilair en spelen en sport. In deze categorieën heeft VelopA een leidende rol in de Nederlandse markt waarbij gewerkt wordt met de merken VelopA-Citystyle en VelopA-Omniplay. VelopA is gevestigd in Leiderdorp (NL), Leuven & Gembloux (B) en Duisburg (D). Voor de komende jaren zet VelopA in op een groei van het export kanaal, waarbij sterk wordt ingezet op de ontwikkeling van de rol van de fiets en het sporten in de openbare ruimte.

  Over Convent Capital
  Convent Capital is op 1 juli 2011 opgericht als onafhankelijke Nederlandse participatiemaatschappij die zich richt op investeringen in middelgrote ondernemingen binnen de Benelux. Convent Capital investeert in bedrijven die een goed track record hebben en waar strategische en operationele mogelijkheden zijn om duurzame waarde te creëren door middel van circulaire business modellen. Sinds 2011 heeft Convent Capital 6 succesvolle acquisities afgerond en 1 exit gerealiseerd.

archief