Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Convent Capital neemt Britse marktleider in fietsparkeeroplossingen over

gepubliceerd op 23-12-2015 14:04:00
ConventenCyclepodseasyliftlondon
Convent Capital, een onafhankelijke Nederlandse participatiemaatschappij, neemt het Britse Cyclepods over. Cyclepods is een jong en snelgroeiend bedrijf gevestigd in Westerham en in eigen land marktleider op het gebied van fietsparkeersystemen. Cyclepods heeft hierbij een sterke focus op design en duurzaamheid en stelt de fietser als eindgebruiker centraal.

Convent Capital breidt met de overname van Cyclepods het in 2014 opgerichte platform CROWD uit. CROWD, reeds bestaand uit de toonaangevende Nederlandse partijen VelopA, IJslander en Respo, houdt zich bezig met het inrichten van de (openbare) buitenruimte met design en duurzaamheid in het hart van de strategie. “Cyclepods is een welkome toevoeging aan de CROWD groep. Naast hun frisse en vernieuwende ideeën betekent deze overname ook een belangrijke stap voorwaarts om CROWD uit te laten groeien tot een significante Europese speler”, aldus Dirk Hoorn, managing partner van Convent Capital. 

James Steward, designer en medeoprichter van Cyclepods: “Onderdeel zijn van een groter geheel is zeer wenselijk in deze snelgroeiende markt. De combinatie van meer kennis en middelen en gedeelde focus vergroot onze slagkracht. Ook delen wij de visie van CROWD dat een transitie in de markt van lineair naar circulair onontbeerlijk is om succesvol te blijven. Met nieuwe businessmodellen, innovatieve ontwerpen en meer gebruik van technologie stimuleren wij deze visie. Hiermee is onze ambitie om voor fietsers wereldwijd de mooiste, veiligste en duurzaamste producten te maken een stap dichterbij gekomen.”

Over Convent Capital
Convent Capital is op 1 juli 2011 opgericht als onafhankelijke Nederlandse participatiemaatschappij en richt zich op investeringen in middelgrote ondernemingen binnen de Benelux. Convent Capital investeert in bedrijven die een goed track record hebben en waar strategische en operationele mogelijkheden zijn om duurzame waarde te creëren door middel van circulaire businessmodellen. Sinds de oprichting heeft Convent Capital negen succesvolle acquisities afgerond en één exit gerealiseerd. Zie voor meer informatie: www.conventcapital.nl

Over Cyclepods
Cyclepods is een jong, snel groeiend Brits bedrijf wiens ontwerpen voor fietsparkeersystemen zeer succesvol zijn, waardoor het nu marktleider is op de Britse markt. Cyclepods heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, wat bijvoorbeeld blijkt uit de duurzame materialen die ze gebruikt en het feit dat ze een carbon neutral bedrijfsvoering heeft. De focus op duurzaamheid, design en creativiteit maken Cyclepods een natuurlijke partner voor de bedrijven binnen de CROWD groep. 

archief