Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Re Flex palen in Zoetermeer

gepubliceerd op 4-12-2015 11:09:00
020CopyrightFOTOFLEXNL22042015
Paaltjes en andere obstakels op fietspaden zijn lang niet altijd veilig voor fietsers. Zoetermeer maakt daar werk van door paaltjes op fietspaden te verwijderen of door fietspaden veiliger te maken met fietsvriendelijke Re-Flex palen van VelopA-Citystyle. Wethouder Marc Rosier (verkeer en vervoer) plaatste vorige week een fietsvriendelijk Re-Flex paaltje bij de Juweellaan.

De gemeente heeft de afgelopen tijd alle fietsobstakels in de stad onder de loep genomen. Het ging in totaal om 377 plaatsen in de hele stad, waarvan er uiteindelijk 251 obstakelvrij moeten worden. De Re-Flex palen zijn gemaakt van flexibel materiaal. Ook vallen ze op door de sterk reflecterende stroken, de juiste afmetingen en in het oog springende kleur. Zo worden fietsers tijdig geattendeerd op een paaltje op het fietspad. Tegelijkertijd kan een kunststof paaltje auto's weren door de stalen kern.

De paaltjes zijn ooit met de beste bedoelingen geplaatst om autoverkeer van de fietspaden te weren. Landelijk onderzoek wijst nu uit dat er door de veelheid van obstakels die inmiddels op fietspaden zijn verschenen, vaak gevaarlijke situaties voor fietsers ontstaan.
Bron: www.zoetermeeractief.nl

Lees meer over de Re-Flex palen.

archief