Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

januari

 • gepubliceerd op 4 januari 2016
  prijsvraagkekkerekvelopa

  Prijsvraag ontwerpen kek fietsrek nog week open
  Vijftig deelnemers zijn inmiddels een kek fietsrek aan het ontwerpen in de prijsvraag het kekke rek. Vijf ontwerpen zijn inmiddels binnen. Iedereen die zich geïnspireerd voelt kan nog tot 10 januari deelnemen aan deze prijsvraag voor het ontwerpen van een origineel fietsrek voor twee tot vier fietsen. De winnende fietsrekken zullen ook daadwerkelijk geplaatst worden in de openbare ruimte. De prijsvraag is een officieel side event van de Giro d’Italia en is bedoeld om fietsparkeren meer cool te maken.

  De ontwerpwedstrijd startte op 20 november vorig jaar. Het Kekke Rek vindt veel weerklank bij de fabrikanten van fietsrekken. VelopA is een van de vier fabrikanten die hebben toegezegd een winnend rek te realiseren.
  Lees Meer Lees Minder

  Bekendmaking winnaars
  Tot 10 januari 23.59 uur kunnen deelnemers nog hun inzending sturen. De prijsuitreiking is op 28 januari in sportcentrum Papendal. Juryvoorzitter en gedeputeerde van Gelderland Jan Markink zal dan de winnaars bekend maken tijdens de kick-off van de 99 dagen tot de Giro in Gelderland. De organisatie streeft ernaar dat alle ontwerpen tijdens dit festijn tentoongesteld worden. De winnaars zien hun ontwerp in die tijd gerealiseerd worden zodat de kekste rekken tijdens de Grande Partenza in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen te zien zullen zijn.

  Cool fietsparkeren
  Fietsen is bijzonder populair in Nederland. De keerzijde van dit succes is het beslag dat fietsen leggen op de openbare ruimte. Fietsparkeren wordt vrijwel altijd geassocieerd met problemen en verrommeling van de openbare ruimte. Het project het Kekke Rek wil deze spiraal doorbreken en het fietsparkeren meer cool maken. Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op www.hetkekkerek.nl. Meer informatie over de Giro Gelderland is te vinden op www.GiroGelderland.nl. Het Kekke Rek is nu ook op Facebook https://www.facebook.com/hetkekkerek/

archief