Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 24 maart 2016
  ParBikeGroningen
  Na Leeuwarden kent nu ook Groningen een Park & Bike voorziening. Op P+R Hoogkerk heeft Groningen Bereikbaar twee nieuwe, afgesloten Pixel fietsenstallingen van VelopA laten plaatsen die bedrijven kunnen huren voor hun medewerkers. Het idee is dat deze werknemers hun auto parkeren op de P+R en per fiets hun weg vervolgen naar het werk in Groningen. Onder de eerste huurders bevinden zich DUO, Noorderpoort en het Alfa-college.

  De twee nieuwe Pixel fietsenstallingen op P+R Hoogkerk zijn afsluitbaar en bieden per stalling ruimte aan 16 fietsen. Groningen Bereikbaar heeft ze aangeschaft met subsidie uit het pakket Beter Benutten. De gemeente Groningen gaat de stallingen beheren.

  Bron: www.verkeersnet.nl
 • gepubliceerd op 22 maart 2016
  De Fietskaart van Bob Vroegh in productie bij VelopA
  De komende 99 dagen zullen zes ontwerpen van fietsenrekken worden gerealiseerd. Juryvoorzitter gedeputeerde Jan Markink maakte dit 28 januari bekend tijdens de kick off van de 99 dagen campagne van de Giro d’Italia.
  Nog voor de Big Start van de Giro Gelderland zullen de vier winnende ontwerpers hun idee werkelijkheid zien worden. Na de Giro zullen de rekken een permanente plek krijgen in de drie startsteden Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.
  Lees Meer Lees Minder

  De 6 winnende ontwerpen
  • De Fietskaart van Bob Vroegh (afgebeeld, in productie bij VelopA)
  • Hekwerken van Martijn Schoots
  • 200% van Martijn Schoots
  • Altijd Onderweg van Martijn Schoots
  • Fiets van Iris van der Rest
  • T-reks van Tjeerd Bloothoofd

  Jury
  De jury heeft eerst uit de 44 inzendingen de 9 origineelste en creatiefste geselecteerd. De inzendingen waren gecodeerd zodat de jury niet wist van wie welke inzending was. Daarna zijn deze 9 ontwerpen beoordeeld op functionaliteit en maakbaarheid.

  Expositie
  Vanaf zaterdag 30 januari zijn de ontwerpen te zien in LEV Cycling Café, Koningsstraat 26a in Arnhem. Iedereen is daar welkom. Naast de ontwerpen van het Kekke Rek is daar ook de tandem te zien waarmee Bernard Leene en Daan van Dijk goud pakten tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam in 1928.

  Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op www.hetkekkerek.nl. Meer informatie over de Giro Gelderland is te vinden op www.GiroGelderland.nl. Het Kekke Rek is nu ook op Facebook https://www.facebook.com/hetkekkerek/

archief