Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht
 • gepubliceerd op 12 juli 2017
  Circulaire-bank-VelopA-1
  VelopA is een van de twee winnaars van de competitie Upcycle City van gemeente Almere.
  Binnen dit project gaat VelopA, samen met composiet leverancier NPSP, straatmeubilair van biocomposiet en RVS maken.
  In de biocomposiet zijn waterplanten verwerkt. De andere finalist, Vijfhoek, wil een groene betoncentrale realiseren.
  Lees Meer Lees Minder


  Uniek idee
  De jury onder de leiding van Arthur Bouvy, directeur van de Economic Development Board Almere, koos voor het unieke idee van VelopA om van restafval uit de sloten van Almere een natuurlijk en herbruikbaar materiaal te maken voor straatmeubilair. Het idee valt goed bij de gemeente, want “Almere zit op eigen afval”, aldus Arthur Bouvy. Restafval wordt op dit moment voornamelijk voor compostering en verbranding aangewend. Bij deze laagwaardige toepassingen komen veelal meer broeikasgassen vrij en dit kan anders en vooral beter.

  Ontwerp
  De serie banken die VelopA voor dit project heeft ontworpen is niet alleen circulair. De zitbanken hebben een hoogwaardige design uitstraling en blinken uit in functionaliteit en zitcomfort. Verschillende zitelementen uit de serie kunnen overal in de stad geplaatst worden.
  Circulaire-bank-van-VelopA-2

  Planning
  6 juli 2017 werd bekend gemaakt dat het voorstel voorgelegd wordt aan het college van burgemeester en wethouders van Almere. In de komende weken wordt de definitieve aanpak gekozen. De eerste circulaire zitbanken zullen naar schatting volgend jaar in Almere staan. 

  Almere streeft ernaar om in 2022 energieneutraal en afvalloos te zijn. Voor de uitwerking is een subsidie van 3 miljoen euro beschikbaar.

  Bekijk hier de video van de bekendmaking van de twee winnaars van de Upcycle City Award

  Wilt u ook circulair straatmeubilair toepassen in uw openbare ruimte? Neem dan contact op met Thijs Koelewijn van VelopA, tel. 071 5821525 / tkoelewijn@velopa.com

 • gepubliceerd op 23 mei 2017
  VelopA_Omnistadium_Van_Bronckhorstveld_Krimpen_aan_den_IJssel-7
  Het Omnistadium in Gemeente Krimpen aan den IJssel is op 22 mei 2017 omgedoopt tot het 'Van Bronckhorstveld'. Dit ter ere van Giovanni van Bronckhorst, die gisteren is gehuldigd in zijn woonplaats, omdat hij landskampioen is geworden met Feyenoord. Lees meer over dit project.
 • gepubliceerd op 9 mei 2017
  Beurslogo-Dag-van-de-Openbare-Ruimte-Euregio
  Op donderdag 18 april 2017 vond in MECC Maastricht de Dag van de Openbare Ruimte Euregio plaats.

  De Dag van de Openbare Ruimte Euregio biedt een live communicatie platform voor openbare ruimte professionals die te maken hebben met het ontwerp, aanleg, onderhoud en beheer van openbare ruimte, recreatieve voorzieningen, speeltuinen, outdoor, groene gebieden en verkeer.
  Bezoekers kregen de kans om inspiratie op te doen en te leren over de nieuwste producten, trends en oplossingen voor een moderne en leefbare omgeving.

  Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze stand!

  Meer informatie over de beurs.

archief