Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Circulair straatmeubilair voor Almere

gepubliceerd op 15-5-2017 11:24:00
Circulaire-bank-van-VelopA-1
VelopA is een van de twee finalisten van de Upcycle competitie uitgeschreven door gemeente Almere. Binnen dit project wil VelopA straatmeubilair van biocomposiet maken waar waterplanten in zitten verwerkt. De andere finalist, Vijfhoek, wil een groene betoncentrale realiseren.


Uniek idee
De jury onder de leiding van Arthur Bouvy, directeur van de Economic Development Board Almere, koos voor het unieke idee van VelopA om van restafval uit de sloten van Almere een natuurlijk en herbruikbaar materiaal te maken voor straatmeubilair. Het idee valt goed bij de gemeente, want “Almere zit op eigen afval”, aldus Arthur Bouvy. Restafval wordt op dit moment voornamelijk voor compostering en verbranding aangewend. Bij deze laagwaardige toepassingen komen veelal meer broeikasgassen vrij en dit kan anders en vooral beter.

Ontwerp
De serie banken die VelopA voor dit project heeft ontworpen is niet alleen circulair. De zitbanken hebben een hoogwaardige design uitstraling en blinken uit in functionaliteit en zitcomfort. Verschillende zitelementen uit de serie kunnen overal in de stad geplaatst worden.
Circulaire-bank-van-VelopA-2
Planning
In juni gaat de jury advies uitbrengen naar het college van burgemeester en wethouders en in juli wordt de uitkomst van de plannen definitief bekend gemaakt. Bij een positieve uitkomst kunnen de eerste circulaire zitbanken volgend jaar in Almere staan. 
Almere streeft ernaar om in 2022 energieneutraal en afvalloos te zijn. Voor de uitwerking is een subsidie van 3 miljoen euro beschikbaar.

Wilt u ook circulair straatmeubilair toepassen in uw openbare ruimte? Neem dan contact op met Thijs Koelewijn van VelopA, tel. 071 5821525 / tkoelewijn@velopa.com

archief