Straatmeubilair, fietsenrekken, fietsenstallingen en overkappingen.

Easylift Premium etagerek

De Easylift Premium is de nieuwste generatie dubbellaags fietsparkeersysteem (etagerek). Dit compact fietsparkeersysteem heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is het beste, mooiste en meest ruimte efficiënte etagerek op de markt. In de Easylift Premium worden de fietsen boven elkaar gestald waardoor de fietsparkeercapaciteit verdubbelt.


Dit etagerek is ook uiterst gebruiksvriendelijk. Het stallen op de bovenste etage is geen enkel probleem. Geïntegreerde gasveren helpen bij het optillen van de fiets en een uniek dempsysteem zorgt voor een gecontroleerde “hands-free” daling wanneer de fiets wordt uitgenomen.


De Easylift Premium h.o.h. 50 cm kan nu ook voorzien worden van speciaal ontworpen oplaadpunten voor elektrische fietsen.


VOORDELEN GEBRUIKER
- fiets hoeft nauwelijks te worden opgetild
- vergrendelingssysteem voor de fiets
- ergonomische handgrepen met antislip
- uitstekende onderdelen veilig afgedekt met een afdekkap
- aanbindvoorziening voor diefstalpreventie


VOORDELEN BEHEERDER
- verdubbeling van fietsparkeercapaciteit
- meest ruimte efficiënte rek op de markt
- onderscheidende vormgeving
- duurzaam, betrouwbaar en onderhoudsarm
- geïntegreerd fietsdetectiesysteem mogelijk

 productdetails


TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN
- kan zowel binnen als buiten geplaatst worden
- geschikt voor zowel bewaakte als onbewaakte stallingen

UITVOERINGEN
H.o.h. afstand 37,5 cm:
- enkelzijdig rek voor 8,12 of 16 fietsplaatsen
- dubbelzijdig rek voor 8, 16, 24 of 32 fietsplaatsen

Andere hart op hart afstanden (40 en 50 cm) en aantallen fietsplaatsen per rek zijn bespreekbaar.
De basiselementen zijn oneindig door te koppelen.

OPLAADPUNTEN
Het Easylift Premium oplaadpunt voor e-bikes is geschikt voor rekken met h.o.h. afstand 50 cm.

Het oplaadpunt bevat twee stopcontacten waaraan de adapter van een e-bike kan worden aangesloten. Het oplaadpunt kan uitsluitend op een enkelzijdige etagerek worden bevestigd en is alleen binnen te gebruiken. Installatie op eerder geleverde Easylift Premium etagerekken is mogelijk.

ADVIESHOOGTE
275 cm

FIETSPARKEUR
De Easylift Premium voldoet aan de norm FietsParKeur voor meerlaags fietsparkeren. FietsParKeur is de kwaliteitsnorm op het gebied van fietsparkeervoorzieningen. De norm is mede ontwikkeld in samenwerking met de Fietsersbond.

AANBINDVOORZIENINGEN
De Easylift Premium is per fietsplaats voorzien van een aanbindoog voor fietssloten. Het aanbindoog is groot genoeg voor kabel- en kettingsloten.

ACCESSOIRES
Montageset t.b.v. doorkoppelen

INSTRUCTIE
Het gebruik van de Easylift Premium is zeer eenvoudig en ligt voor de hand. Onzekere gebruikers kunnen overtuigd worden met een instructiebord. Het instructiebord is voorzien van duidelijke beelden en gebruiksaanwijzing. VelopA kan het instructiebord meeleveren.

FIETSTYPEN
De Easylift Premium is geschikt voor fietsen met:
- banddiktes van 30 mm t/m 50 mm
- wieldiameters van 26" t/m 28"
o.a. stadsfietsen, hybridefietsen en kinderfietsen.

MATERIALEN EN BEHANDELING
Frame, rekken en wielklemmen:
Staal, verzinkt en eventueel gecoat
Goten:
Geanodiseerd aluminium
Kunststof onderdelen:
PA6 glasvezel gevuld

KLEUREN
Frame, rekken en wielklemmen:
RAL-kleuren, op aanvraag
Goten:
Titanium
Handgrepen en gasveerkap:
RAL 3000 Vuurrood. Andere kleuren op aanvraag.
Overige kunststof onderdelen:
RAL 9005 Diepzwart

SERVICECONTRACT
VelopA biedt een servicecontract voor uw Easylift Premium aan.

CO2 REDUCTIE
Bij de ontwikkeling van de Easylift Premium hebben we uitgebreid rekening gehouden met de reductie van CO2 uitstoot. Het resultaat is dat tijdens het productieproces 35% minder CO2 uitstoot plaatsvindt t.o.v. het verleden. Dat is gemiddeld 515 t per jaar!

BIJPASSENDE MARKERINGEN
Om het terugvinden van een geparkeerde fiets gemakkelijker te maken kan gekozen worden voor verschillende kleuren handgrepen (afhankelijk van aantallen). Ook markeringspalen of identificatienummering behoren tot de mogelijkheden voor goede gangpad herkenning.

IDEAAL VOOR GEBRUIKERS
Stabiliteit en veiligheid
Dankzij de slim vormgegeven wielklemmen en de anti-uitrolbeveiliging staat de fiets uiterst stabiel en veilig. De fiets kan ook niet uitrollen of uit de goot stuiteren.
Lage drempelhoogte
Voor het bovenin stallen hoeft de gebruiker het voorwiel van de fiets nauwelijks op te tillen omdat de drempelhoogte slechts 31cm is.
Minimale bedieningskracht
Bij het naar boven duwen van de fiets wordt de gebruiker ondersteund door de gasveer van de Easylift Premium. Hierdoor is de benodigde bedieningskracht zeer minimaal. Met een fiets van ongeveer 20 kg is de opwaartse bedieningskracht:
- tot een hoogte van 135 cm boven de grond minder dan 15 kg
- vanaf een hoogte van 135 cm boven de grond minder dan 10 kg
Demping en vloeiende beweging
Het uitschuifbare gedeelte wordt soepel recht naar achteren uitgeschoven en zakt langzaam naar beneden dankzij het unieke dempsysteem. De gehele beweging wordt door gebruikers als soepel en prettig ervaren.
Ergonomische handgreep
De kunststof handgreep is zeer ergonomisch vormgegeven. Door zijn diameter, structuur, afmetingen en vormgeving is hij uitermate gebruiksvriendelijk voor zowel links- als rechtshandigen.
Afwateringssysteem
Dankzij het doordachte afwateringssysteem kunnen gebruikers niet verrast worden door een plotselinge “douche” bij het uitschuiven van delen.

IDEAAL VOOR BEHEERDERS
Onderhoud & reiniging service
De Easylift Premium vergt uitermate weinig onderhoud. Door materiaalkeuze en constructie is slechts zeer beperkt onderhoud nodig. Afhankelijk van het gewenste niveau en de gebruiksintensiteit kan gekozen worden uit verschillende Onderhouds- en Reinigingsmodules.Klik hier voor meer informatie.
Verplaatsbaarheid
Verankering van het systeem aan de ondergrond kan, maar is niet nodig door de robuuste staanders en liggers. Dit is voordelig bij installatie en mogelijke tussentijdse verplaatsingen.
Vandalismebestendig
Alle kritische onderdelen zijn niet direct toegankelijk. De constructie is ook voorzien van vandalismebestendig bevestigingsmateriaal (veiligheidsbouten).
Stelmogelijkheid afschot
De portalen kennen een stelmogelijkheid om een zekere mate van afschot in zowel de lengte- als diepterichting op te kunnen vangen.

 montage


- Standaard plaatsing is op maaiveld op een verharde ondergrond. Andere plaatsingsmogelijkheden zijn bespreekbaar. Vraag naar de mogelijkheden.
- De Easylift Premium wordt standaard geleverd inclusief montage.