Straatmeubilair, fietsenrekken, fietsenstallingen en overkappingen.

Bikespy fietsdetectie

De Bikespy is het meest eenvoudige fietsdetectiesysteem van Nederland, met maar één doel: de weesfiets herkennen. Op drukke locaties in Nederland houden weesfietsen tot wel 20% van de aanwezige fietsparkeerplaatsen bezet. Dankzij de Bikespy kunnen deze weesfietsen herkend worden en kan de parkeercapaciteit vrijgemaakt worden voor het dagelijks gebruik.


De Bikespy is een zéér budgetvriendelijk detectiesysteem (uniek in de markt!). De huidige detectiesystemen kennen prijzen die toepassing op grote schaal belemmeren. Met fietsdetectie voor slechts € 25 per fietsplaats biedt de Bikespy een effectieve oplossing voor de kern van het probleem.  


Weesfietsen werden tot nu toe vaak op actiematige wijze opgespoord. Deze acties zijn arbeidsintensief en kunnen slechts een paar keer per jaar worden georganiseerd. Dankzij de Bikespy is dit niet meer nodig. Met de Bikespy kan de beheerder/handhaver op élk moment direct zien welke gestalde fiets een weesfiets is. Of de toegestane parkeerduur nu 28 dagen, 14 dagen of wellicht maar 1 dag is, de Bikespy wordt erop ingesteld en toont de fiets met de verstreken parkeerduur.


VOORDELEN
- oplossing voor grootste deel van problematiek: de 20% weesfietsen
- geschikt voor vrijwel alle fietsparkeersystemen
- geen afval (labels, koordjes)
- grotere productiviteit handhaving
- lagere depotkosten (opvoed-effect)
- budgetvriendelijk