Straatmeubilair, fietsenrekken, fietsenstallingen en overkappingen.

Alerrrt wegdekmarkering

Jaarlijks raken enkele duizenden fietsers ernstig gewond als gevolg van aanrijdingen met paaltjes. De Alerrrt is een inleidende ribbelmarkering die deze enkelvoudige fietsongevallen helpt voorkomen. De prefab alarmribbels worden voor een paaltje op het fietspad gelegd. De fietser wordt gealarmeerd door de trilling als hij over de Alerrrt fietst en kan zo op tijd uitwijken voor het paaltje. Ook wordt de fietser door de Alerrrt visueel op het paaltje geattendeerd.


VOORDELEN
- waarschuwing voor obstakels in een fietspad
- helpt enkelvoudige fietsongevallen voorkomen
- eenvoudig aan te brengen
- ook voor bestaande fietspaden en paaltjes
- in verschillende lengtes aan te brengen

Uitvoeringen – 3 resultaten

Alerrrt basisvorm pakket

€1.101,-

Alerrrt wegdekmarkering, lengte 11 meter (indien dubbelzijdig)

Alerrrt bv+verl+omlijn. pakket

€2.677,-

Alerrrt wegdekmarkering, lengte 21 meter (indien dubbelzijdig)

Alerrrt bv+verlenging pakket

€2.625,-

Alerrrt wegdekmarkering, lengte 20 meter (indien dubbelzijdig)

 productdetails


WERKING VAN DE ALERRRT
Een fietser wordt eerder op de aanwezigheid van een obstakel in het fietspad geattendeerd. Door de juiste verhouding tussen de dikte van de ribbels en de onderlinge afstand voelt een fietser dat hij/zij een obstakel nadert. Als de fietser over de ribbelmarkering fietst, voelt hij een duidelijke trilling. De ribbeldikte loopt op zodat de fietser steeds duidelijker wordt gewaarschuwd naarmate hij dichterbij de paal komt.

De zichtbaarheid van de Alerrrt is zeer goed waardoor ook de zichtbaarheid van het paaltje vergroot wordt.

POSITIEVE UITKOMST ONDERZOEK
De Rijksuniversiteit Groningen heeft recentelijk een onderzoek naar het effect van ribbelmarkeringen bij fietspadpalen uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de Alerrrt ribbelmarkering krachtige trillingen veroorzaakt die goed voelbaar zijn voor de fietser.

ERKENNING GOED INDUSTRIEEL ONTWERP (GIO)
De Alerrrt is bekroond met de erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Om voor het GIO keurmerk in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovativiteit en materiaalkeuze zijn van even groot belang. De Alerrrt voldeed volgens de jury aan alle criteria.

UITVOERINGEN
- Alerrrt basis: lengte 11 meter (indien dubbelzijdig)
- Alerrrt basis + verlenging: lengte 20 meter (indien dubbelzijdig)
- Alerrrt basis + verlenging + omlijning: lengte 19,5 meter (indien dubbelzijdig) t.b.v. neerklapbare fietspadpaal eventueel verzonken in VelopA’s Drop-Box.

Wij adviseren u graag over de meest geschikte vorm en lengte voor uw specifieke situatie.

ACCESSOIRES
- tweecomponenten primer (niet nodig indien asfalt jonger dan 1 jaar is)

COMBINATIE MET DROP-BOX
De Alerrrt in combinatie met de Drop-Box voor een neerklapbare paal is ideaal. De fietser wordt maximaal geattendeerd op de paal en ten behoeve van gladheidsbestrijding kan de paal zodanig worden neergeklapt dat de ondergrond vlak blijft voor de veiligheid van de fietser!

MATERIAAL EN BEHANDELING
De ribbelmarkering is gemaakt van wegdek markeringsmateriaal. Dit materiaal voldoet aan de geldende regels voor belijning en:
- is reflecterend
- geeft een goed contrast met de meest voorkomende bestratingsmaterialen.

KLEUR
- reflecterend wit

LEVENSDUUR
Het markeringsmateriaal wordt normaalgesproken toegepast op autowegen. Omdat fietsen een lagere verkeersbelasting dan auto’s geven, is de verwachte levensduur van de Alerrrt 10 jaar.

 montage


Het product wordt geleverd in stukken van ca. 1 meter lengte en wordt ter plekke gelegd in de juiste vorm en lengte.

VelopA kan de plaatsing voor u verzorgen. De prefab elementen zijn ook door aannemers of technische diensten eenvoudig op het wegdek te branden. Uiteraard voorziet VelopA u van een plaatsingsinstructie.