Straatmeubilair, fietsenrekken, fietsenstallingen en overkappingen.

Documentatie & downloads

Meer weten over een onderwerp? In diverse whitepapers delen we onze kennis en ervaring.

Whitepapers

VelopA-whitepaper fietsparkeren - Welke fietsenstalling is het meest geschikt voor mijn locatie?

Whitepaper Fietsparkeren

Er zijn veel oplossingen denkbaar voor het parkeren van fietsen. De kunst is om de oplossing te kiezen die het beste aansluit bij een specifieke locatie. VelopA heeft een whitepaper uitgegeven waarin de meest geschikte oplossingen per locatietype worden aangedragen.

Start download
VelopA-whitepaper fietsparkeren voor het onderwijs - Welke fietsparkeeroplossing is voor mijn situatie het meest geschikt?

Whitepaper Fietsparkeren voor het Onderwijs

Geparkeerde fietsen naast het rek of tegen muren maken uw terrein ontoegankelijk en rommelig. Met voldoende ruime fietsparkeerplekken en veilige fietsenrekken die eenvoudig in gebruik zijn kunt u dit voorkomen. Door een overkapping te plaatsen is uw oplossing helemaal compleet. Welk soort fietsenstalling kunt u kiezen voor uw situatie? We zetten in deze whitepaper de geschikte oplossingen op een rijtje.

Start download
VelopA-whitepaper zorginstellingen en fietsparkeren - Welke fietsenstalling is voor mijn situatie het meest geschikt?

Whitepaper Zorginstellingen en Fietsparkeren

Het terrein van een zorginstelling moet altijd veilig en toegankelijk zijn. Geparkeerde fietsen op stoepen en tegen muren ondermijnen dit. Bent u daarom ook op zoek naar goede fietsenstallingen? VelopA heeft een whitepaper uitgegeven waarin zorginstellingen worden geholpen bij hun keuze tussen rek, standaard of fietsleunhek.

Start download
VelopA-Whitepaper Fietsoverkappingen - de beste fietsoverkappingoplossingen op een rij

Whitepaper Fietsoverkappingen

Een perfecte overkapping voor fietsen en motoren die precies de oplossing biedt die u nodig heeft; daar gaat het om. Maar waar moet u eigenlijk rekening mee houden bij de aanschaf van een stalling? Een overkapping of berging aanschaffen kan een ingewikkeld proces zijn. Om u in dit proces te helpen hebben we deze whitepaper opgesteld.

Start download
VelopA-whitepaper Inrichting Bedrijfsterrein - Wat komt er kijken bij het inrichten van een bedrijfsterrein

Whitepaper Inrichting Bedrijfsterrein

De buitenruimte rondom uw bedrijf moet aantrekkelijk én functioneel zijn. Met een goed ingericht buitenterrein kan uw bedrijf zich onderscheiden en haar imago versterken; het terrein is tenslotte uw visitekaartje. Een optimaal ingericht buitenterrein is ook onmisbaar voor een goede bedrijfsvoering. Wat komt er kijken bij het inrichten van de buitenruimte rondom een bedrijfsgebouw en wat is er mogelijk? Dit laten wij u zien in deze whitepaper.

Start download
VelopA-whitepaper Tuininrichting voor ouderenzorg - kwaliteit van leven verbeteren voor ouderen door een slim ingerichte tuin

Whitepaper Tuininrichting voor ouderenzorg

Wat komt er kijken bij het inrichten van een tuin voor ouderen? VelopA heeft een whitepaper tuininrichting voor ouderenzorg opgesteld. Deze whitepaper staat vol met feiten, tips en voorbeelden om een tuin van een zorginstelling dusdanig in te richten dat deze de kwaliteit van leven verbetert. Voor de bewoners, de bezoekers én de medewerkers.

Start download

Overige brochures

VelopA-brochure alles over dubbellaags fietsparkeren

Brochure Alles over dubbellaags fietsparkeren

Een dubbellaags fietsparkeersysteem is een goede oplossing voor locaties waar veel fietsen worden geparkeerd, maar waar de ruimte beperkt is. In de brochure Alles over dubbellaags fietsparkeren zetten we voor u de aandachtspunten bij het kiezen van het meest geschikte systeem op een rij. Vervolgens staan we uitgebreid stil bij de Easylift+; het meest gebruiksvriendelijke dubbellaags fietsparkeersysteem in de markt, bekroond met diverse design prijzen.

Start download
VelopA-Brochure Alles over veilige fietspaden - palen die ongelukken voorkomen

Brochure Alles over veilige fietspaden

Ongelukken met paaltjes op fietspaden moeten voorkomen worden. In deze brochure laten we aan de hand van het onderzoek van Fietsberaad zien wat wel en niet werkt.
Zo kunt u de fietspaden onder uw beheer nog veiliger maken.

Start download
VelopA-brochure afzetpalen matrix - welke afzetpaal is geshikt voor mijn situatie?

Afzetpalen matrix

De juiste afzetpaal kiezen is vaak niet eenvoudig. De keuze is afhankelijk van verschillende factoren. Welke afzetpaal is geschikt voor uw situatie?

Om het u makkelijker te maken heeft VelopA een matrix ontwikkeld waarin geschikte palen per locatietype overzichtelijk worden weergegeven.

Start download

Infografic effectieve afvalbakken

Deze infographic is tot stand gekomen in het kader van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (LAZ) in samenwerking met de Vereniging Straatmeubilair (incl. VelopA), NederlandSchoon, NVRD en Rijkswaterstaat werken samen in de Landelijke Aanpak Zwerfafval.