Straatmeubilair, fietsenrekken, fietsenstallingen en overkappingen.

Wat is een circulaire economy?

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

Circulair ondernemen

Een betere wereld begint bij onszelf, weten wij. Daarom hebben we als doel gesteld onze gehele productie CO2 neutraal te maken en onze voetafdruk zo onzichtbaar mogelijk. Dat betekent dat we naar bijna alles anders kijken. Naar grondstoffen en hergebruik van grondstoffen. Naar energie en de herkomst van die energie. Naar transportbewegingen, productielanden en eigenaarschap van producten. Als circulair ondernemer moet je anders acteren. Niet simpelweg doen wat de markt vraagt, maar eigenwijs durven zijn. Wij willen een voortrekkersrol spelen bij de certificering van producten en processen en werken voor opdrachtgevers die, net als wij, het milieu serieus nemen. Samen zijn we in staat de kringloop te sluiten.

Reposa productlijn

 

De Reposa circulaire lijn is een veelzijdige en duurzame productlijn met tijdloze uitstraling. Het uitgangspunt bij deze lijn is minimaal materiaalgebruik. Dit brede assortiment recyclebare producten sluit naadloos op elkaar aan. Doordat de producten modulair zijn opgebouwd en de materialen verwisselbaar, kunnen verschillende combinaties en opstellingen worden gecreëerd.

Uitvoering: cortenstaal-bamboe

Vergeleken met andere staalsoorten geeft de productie van cortenstaal een aanzienlijk lagere CO2 uitstoot, daarbij is cortenstaal 100% recyclebaar. Samen met het gebruik van CO2 neutraal bamboe hebben de producten een langere levensduur en gunstigere CO2 footprint.

Uitvoering: biocoating-gerecycled kunststof

Bij de uitvoering in gecoat staal wordt gebruik gemaakt van een biocoating op basis van plantaardige olie, wat het staal 100% recyclebaar maakt. Het gerecyclede kunststof is vervaardigd uit kunststofafval en heeft bovendien goede materiaaleigenschappen, zoals een hoge sterkte en stijfheid en is weers- en UV bestendig.

Vandaag beginnen, aan de bouw van morgen.

Expertise

Maak gebruik van onze gedegen expertise

Oplossingen op maat

We denken graag mee met oplossingen voor uw situatie

Vacatures

Bekijk onze vacatures