Om u beter van dienst te zijn maakt www.velopa.nl gebruik van cookies. Verberg dit bericht

Bijdrage aan een gezonde maatschappij

Fietsendemoedermetdochterachterop2
Het is de missie van VelopA het samenleven in de openbare buitenruimte te veraangenamen. Al onze producten dienen er toe om het buiten samen leven prettiger te maken. Het gaat om het brengen van plezier voor mensen!

VelopA levert, op grote schaal, fietsparkeervoorzieningen. Met deze producten bevorderen we het gebruik van de fiets. Dat doen we omdat we geloven in de toekomst van de fiets en in de potentie van de fiets om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Fietsen is goed voor de gezondheid. Met het stimuleren van fietsen is VelopA vanuit de kern duurzaam en draagt VelopA bij aan een gezonde maatschappij.
Om het fietsen verder te stimuleren heeft VelopA een elektrische oplaadpunt ontwikkeld. Door het gebruik van electrische fietsen te stimuleren wordt het voor een nog grotere groep mensen mogelijk om te fietsen.
Dochteronderneming VelopA-Omniplay levert sport- en speelvoorzieningen voor de (openbare) buitenruimte. Met deze voorzieningen stimuleren we sporten en spelen voor iedereen. Een goed ingerichte speel- of sportplek maakt het voor iedereen mogelijk om voldoende te bewegen.

Richard Krajicek Foundation

Om het gebruik van deze voorzieningen nog verder te stimuleren is VelopA-Omniplay partner van de Richard Krajicek Foundation. De stichting stimuleert sportieve activiteiten, in een sociaal veilige situatie, voor jongeren in die wijken waar de mogelijkheden beperkt zijn. Op een Krajicek Playground is minimaal 9 uur per week sport- en spel begeleiding. Dankzij deze begeleiding worden ook groepen aangezet tot beweging die normaal gesproken minder gemakkelijk in beweging te krijgen zijn en groepen die andere vormen van sporten niet kunnen bekostigen. De Richard Krajicek Foudation koopt geen producten of “hardware” maar richt zich op de software, de begeleiding op bestaande veldjes.

Wij sponsoren de Richard Krajicek Foundation door de scholarships van 3 jongeren te bekostigen. Met deze scholarship betaald de Krajicek Foundation hun opleiding tot bijvoorbeeld sport- en spel begeleider niveau 2 via het ROC. Tijdens deze studie geven de scholarshippers 100 uur sportbegeleiding op een playground. De drie scholarshippers die VelopA-Omniplay in 2011 sponsort, geven begeleiding in Amersfoort, Den Haag en Rotterdam.

Twee van de scholarshippers die we steunen hebben een rondleiding van “hun” playground gegeven. Deze zijn hier te bekijken.
Daarnaast praten we met de Krajicek Foundation over verschillende ontwikkelingen en evt. productwensen. Zo zijn we nu met een vraag bezig waarmee zij ipv 9 maanden 12 maanden per jaar begeleiding op de playgrounds geven. Wij dragen hier heel graag aan bij.

HoogvlietMVOstukEen voorbeeld van een gerealiseerd project door VelopA-Omniplay.
Bijvoorbeeld de Vestia Playground in Rotterdam Hoogvliet. Een combinatie van sporten en spelen en samen zijn voor alle doelgroepen.
 

 

Johan Cruyff Foundation

Per 1 november 2011 is VelopA-Omniplay sponsor en preferred supplier van de Johan Cruyff Foundation. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door projecten op te zetten en te ondersteunen die sport en spel stimuleren. Dat gebeurt altijd samen met verenigingen, scholen, sportbonden, bedrijven en overheden, want: ”Alleen kun je niets, je moet het samen doen”.

VelopA-Omniplay vindt het belangrijk om sport en spel te stimuleren en is daarom graag sponsor van de Johan Cruyff Foundation.

SOS Kinderdorpen

Per 8 november 2011 werkt VelopA-Omniplay ook samen met SOS Kinderdorpen. Een korte video laat zien wat SOS Kinderdorpen doet en waarom wij graag met elkaar samenwerken. Bekijk de video over SOS Kinderdorpen.
SOS Kinderdorpen bouwt mee aan liefdevolle gezinssituaties voor kinderen in nood, wij helpen hen hun eigen toekomst vorm te geven en ondersteunen de ontwikkeling van hun gemeenschap. Zowel SOS Kinderdorpen als VelopA-Omniplay vinden dat ieder kind hoort op te groeien in een gezin waar het wordt omringd met liefde respect en veiligheid.
  
De samenwerking tussen SOS Kinderdorpen en VelopA-Omniplay bestaat uit het volgende:

  • VelopA-Omniplay gaat SOS Kinderdorpen Speeltuinen verkopen in Nederland,
  • VelopA-Omniplay heeft drie speeltuinen ontwikkeld die passen bij SOS Kinderdorpen met de volgende thema’s: Liefde, Thuis en De Wereld.
  • Per verkochte SOS kinderdorpenspeeltuin zal €2.000 naar SOS Kinderdorpen gaan,
  • De directeur VelopA-Omniplay gaat in februari 2012  tennisles geven in Ghana in een kinderdorp,
  • Samen gaan we een familiedag organiseren waarvan de opbrengst ook naar SOS Kinderdorpen gaat,

Hieronder een paar voorbeelden van de SOS Kinderdorpen Speeltuinen:

SOSkinderdorpenwereldDe wereld
De verschillende vlakken worden met elkaar verbonden net zoals de wereld verbonden zou moeten zijn. De toestellen zijn te vergelijken met het ouderwetse apenkooien. Kinderen klimmen zo van het ene werelddeel naar het andere.
 

SOSkinderdorpenliefdeThema Liefde
Denk aan een centrale grasvlakte waar je lekker bij elkaar kan zijn met een toegangsweg en veel groen.

 

SOSkinderdorpenthuisThema Thuis
Het speeltoestel in het midden geeft een huis weer. Verder kom je er leuke dingen tegen zoals een schommel, een wip, een mandschommeltje enz. Het moet echt een thuis zijn dus er zal ook een schutting geplaatst worden in de vorm van een hekwerkje.

  

Door naar VelopA is een maatschappelijk betrokken en duurzame organisatie.