De openbare ruimte circulair inrichten met de Circsit


Circulair inkopen, merken wij, wordt een steeds belangrijker agendapunt binnen gemeenten, met het oog op het creëren van een toekomstbestendige en duurzame openbare ruimte

Hieruit is de revolutionaire biobased Circsit buitenbank van VelopA ontstaan. De bank is gemaakt van biocomposiet en heeft al verschillende prijzen gewonnen op het gebied van circulariteit. Voor het gebruikte materiaal en het design. Zo won de Circsit ook de Upcycle competitie van de gemeente Almere. Tijdens de Floriade 2022 in Almere zijn 100 Circsits te bewonderen.

Meer weten over de Circsit?
Kom in contact.

Ik ga akkoord met verwerking van mijn persoonsgegevens t.b.v. direct marketing zoals is omschreven in de privacyverklaring van VelopA B.V., u ziet deze onderaan de pagina.

 

 


Circsit voordelen:

Circulair 

Biobased

CO2-neutraal

Onderhoudsvrij

Verschillende opstellingsmogelijkheden

Mogelijkheid tot leasen

Circsit | Circulaire buitenbank

De vernieuwende VelopA Circsit buitenbank is gemaakt van circulair Nabasco. Dit biobased composiet is ontwikkeld door onze partner NPSP. Het revolutionaire van het materiaal is dat het aan de voor- en achterkant van de levenscyclus circulair is. Het wordt namelijk gemaakt van lokale, natuurlijke reststromen, zoals snoeiafval en kalk, met toevoeging van biohars.

Het onderstel van de Circsit is van roestvast staal. RVS is slijtvast en keer op keer voor nieuwe banken te gebruiken. Bovendien gaat de Circsit twee keer langer mee dan een houten bank. Als de bank uiteindelijk zijn levenscyclus heeft doorlopen, zijn de materialen weer te gebruiken om nieuw meubilair mee te maken.

meer over circulariteit

‘Duurzaamheid is voor VelopA geen marketingpraatje, het zit echt in hun DNA’

Jeroen Lubbers, Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte bij Gemeente Utrecht. Lees de review.

Circsit-circulaire-buitenbank-VelopA

Innovatief design

Bij innovatief materiaal hoort een innovatief ontwerp. Daarom ontwikkelde Feiko Withagen, product designer bij VelopA, een fris nieuw ontwerp. Echt anders dan de standaard banken die je op straat ziet. De buitenbank bestaat uit een serie gebogen ‘ribben’ die de zitting en rugleuning vormen. Deze vorm is met de meeste andere materialen niet mogelijk en juist wel met biocomposiet. 
Een ander speels aspect is dat de VelopA bank zo kan worden opgesteld dat de zitting twee kanten op wijst. Niet voor niets is de Circsit tijdens de Dutch Design Week gewaardeerd met de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2021 (GIO) in de categorie ‘materiaal’.

 

GIO 2021

Whitepaper Circulair straatmeubilair

Download de whitepaper om meer te weten over:

  • Circulair straatmeubilair

  • Kansen circulair inkoopbeleid

  • Uitdagingen circulaire economie

  • Circulair ondernemen

download de whitepaper
Whitepaper Circulair straatmeubilair

Klanten over ons

 

‘VelopA was in 2017 één van de winnaars van de Almeerse competitie Upcycle City. Dit was een aanbesteding in de vorm van een wedstrijd voor de beste oplossing om uit lokale reststromen nieuwe producten te maken. Het was mijn taak om te onderzoeken of hun idee voor de Circsit-bank genoeg meerwaarde voor Almere had om te subsidiëren. In gesprek met VelopA werd mij al snel duidelijk dat het een bijzonder bedrijf is; duurzaamheid is voor hen geen marketingpraatje, ze hebben het echt in hun DNA. Het zit verankerd in hun hele organisatie.

Het mooie aan de Circsit was dat het project aan alle kanten circulair was; het materiaal, het ontwerp en we kwamen zelfs tot een circulaire leaseovereenkomst. De helft van de honderd banken die wij inkopen, gaat na afloop van hun levenscyclus weer terug naar VelopA. Ik vind dat iedere stad die zichzelf respecteert en pretendeert groen te zijn, actie zou moeten ondernemen op het gebied van circulair inkopen, omdat dat een essentieel onderdeel is van de duurzaamheidstransitie. Bovendien beschik je als gemeente over veel herbruikbare reststromen, dus het is zonde om die kans te laten liggen!’

Jeroen Lubbers, Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte bij Gemeente Utrecht (tot juni 2021 Afdelingsmanager Stadsruimte van de gemeente Almere)

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.