De openbare ruimte circulair inrichten met de Circsit


Circulair inkopen, merken wij, wordt een steeds belangrijker agendapunt binnen gemeenten, met het oog op het creëren van een toekomstbestendige en duurzame openbare ruimte

Hieruit is de revolutionaire biobased Circsit buitenbank van VelopA ontstaan. De bank is gemaakt van biocomposiet en heeft al verschillende prijzen gewonnen op het gebied van circulariteit. Voor het gebruikte materiaal en het design. Zo won de Circsit ook de Upcycle competitie van de gemeente Almere. Tijdens de Floriade 2022 in Almere zijn 100 Circsits te bewonderen.

De vernieuwende VelopA Circsit buitenbank is gemaakt van circulair Nabasco. Dit biobased composiet is ontwikkeld door onze partner NPSP. Het revolutionaire van het materiaal is dat het aan de voor- en achterkant van de levenscyclus circulair is. Het wordt namelijk gemaakt van lokale, natuurlijke reststromen, zoals snoeiafval en kalk, met toevoeging van biohars.

Het onderstel van de Circsit is van roestvast staal. RVS is slijtvast en keer op keer voor nieuwe banken te gebruiken. Bovendien gaat de Circsit twee keer langer mee dan een houten bank. Als de bank uiteindelijk zijn levenscyclus heeft doorlopen, zijn de materialen weer te gebruiken om nieuw meubilair mee te maken.

ontdek de Circsit
GIO 2021

Innovatief design

Bij innovatief materiaal hoort een innovatief ontwerp. Daarom ontwikkelde Feiko Withagen, product designer bij VelopA, een fris nieuw ontwerp. Echt anders dan de standaard banken die je op straat ziet. De buitenbank bestaat uit een serie gebogen ‘ribben’ die de zitting en rugleuning vormen. Deze vorm is met de meeste andere materialen niet mogelijk en juist wel met biocomposiet. 
Een ander speels aspect is dat de VelopA bank zo kan worden opgesteld dat de zitting twee kanten op wijst. Niet voor niets is de Circsit tijdens de Dutch Design Week gewaardeerd met de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2021 (GIO) in de categorie ‘materiaal’.

 

Whitepaper Circulair straatmeubilair

Download de whitepaper om meer te weten over:

  • Circulair straatmeubilair

  • Kansen circulair inkoopbeleid

  • Uitdagingen circulaire economie

  • Circulair ondernemen

download de whitepaper
Whitepaper Circulair straatmeubilair

Meer weten over de Circsit?
Kom in contact.

Ik ga akkoord met verwerking van mijn persoonsgegevens zoals is omschreven in de privacyverklaring van VelopA B.V., u ziet deze onderaan de pagina.

‘Duurzaamheid is voor VelopA geen marketingpraatje, het zit echt in hun DNA’

Jeroen Lubbers, Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte bij Gemeente Utrecht. Lees de review.

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.