Met FSC® houtsoorten leveren wij een bijdrage aan de leefbaarheid voor toekomstige generaties.

 

Je bent het vast wel eens tegengekomen. Een houten bank of houten tafel die voorzien is van het zogenaamde FSC® keurmerk. Maar waar staat FSC® voor? FSC staat voor de Forest Stewardship Council, een internationale non-profitorganisatie organisatie die zich inzet voor het behouden en onderhouden van bossen wereldwijd. 

FSC®-hout is hout dat afkomstig is uit bossen die voldoen aan de strenge duurzaamheidsnormen en sociale criteria van de FSC-organisatie. Dit certificeringssysteem is ontworpen om ervoor te zorgen dat houtproducten worden geoogst en geproduceerd op een ecologisch verantwoorde, sociaal rechtvaardige en economisch levensvatbare manier. 

 


Is FSC®-hout echt duurzaam?

FSC®-hout is bij uitstek circulair materiaal. Het is namelijk onuitputtelijk wanneer het afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Daarnaast blijft de opgeslagen CO2 vastgelegd in het hout. Omdat hout biologisch afbreekbaar is kent het, in tegenstelling tot minerale of fossiele grondstoffen, van nature een gesloten, biologische kringloop.

FSC®-hout is dus dé milieuvriendelijke keuze, omdat het afkomstig is van bossen waarbij rekening wordt gehouden met behoud van biodiversiteit, minimale schade aan het ecosysteem en respect voor de rechten van inheemse gemeenschappen en arbeiders. Hierdoor draagt FSC-hout bij aan een duurzamere toekomst voor onze bossen en de planeet. 

Bovendien geeft het FSC®-keurmerk op houtproducten consumenten en organisaties de zekerheid dat ze bijdragen aan de bescherming van bossen en het bevorderen van duurzaamheid wanneer ze voor deze producten kiezen.

Waarom is FSC® zo belangrijk?

FSC®-hout is van groot belang, omdat het bijdraagt aan de bescherming van de bossen in de wereld.

We vatten de belangrijkste redenen samen:

  1. FSC-hout is duurzaam, energiezuinig materiaal
  2. FSC-hout gaat ontbossing tegen
  3. FSC-hout beschermt de lokale bevolking
  4. FSC-hout is een oplossing voor bedrijven die verantwoord willen ondernemen
  5. Je draagt zorg voor de planeet waar je (klein)kinderen zullen opgroeien

 FSC® en VelopA

VelopA werkt uitsluitend met de beste houtkwaliteit in haar overkappingen en straatmeubilair, zoals buitenbanken, picknicksets en parkbanken. Veel van onze houten producten worden ingegraven en daarom kiezen wij hiervoor een houtsoort met duurzaamheidsklasse I. VelopA levert hardhout en vurenhout met FSC® keurmerk. Want wij hebben milieu, duurzaamheid en circulariteit hoog op onze agenda staat. Wist je bijvoorbeeld dat VelopA niveau 5, de hoogste trede, heeft op de CO₂-prestatieladder? Dit betekent dat wij niet alleen aan de slag gaan met onze eigen uitstoot, maar dat wij ook initiatieven nemen om samen met onze ketenpartners de CO₂-emissie in de keten terug te dringen. 

Door het kopen van producten met het FSC® label, draag je eigenlijk al direct bij aan de bescherming van bossen wereldwijd en daarbij ook aan een leefbare omgeving voor mens en dier. Kies dus altijd voor FSC®.

Kies voor toekomstbestendige materialen voor uw project

Elke locatie en situatie vraagt om een weloverwogen keuze bij de aanschaf van materialen voor een overkapping of straatmeubilair. Bespreek met ons de opties.

REFERENTIEPROJECTEN

Raya banken bij een studentenhuisvesting

bekijk het project

Overkapping op maat bij Next Delft

bekijk het project

Buitenruimte inrichten tot zit- en overleggelegenheid

bekijk het project
  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.