Innovatieve maatwerk overkapping voor Science Park Amsterdam

Amsterdam Science Park is een campus met de grootste concentratie van universitair bètaonderwijs en -onderzoek in Nederland en één van de grootste in Europa. Opdrachtgever Matrix heeft momenteel zes Innovation Centers op het Amsterdam Science Park, waar meer dan honderd wetenschappelijke bedrijven zijn gevestigd, van start-ups en scale-ups tot grotere ondernemingen. Van Innovation Center Matrix 5 kreeg VelopA de opdracht om een hoogwaardige fietsenstalling te realiseren die recht doet aan het innovatieve karakter van het Park.

Na het doorspreken van alle wensen met de opdrachtgever, kwamen we uit bij een maatwerk overkapping met een onderscheidend design. Deze nieuwe stalling valt niet alleen op vanwege de mooie ronde hoeken in het ontwerp, maar ook door de grafische, zwarte belettering. Deze signing sluit perfect aan bij de opvallende huisstijl van de Matrix organisatie. Om het geheel een unieke en industriële uitstraling te geven, zijn de wanden gemaakt van strekmetaal. Dit opengewerkte metaal zorgt tegelijkertijd voor een luchtig en ruimtelijk effect. Een opvallend detail is de blauwe lichtstrook die 's avonds langs de wanden oplicht.

Naast het mooie design, is er ook gedacht aan toegankelijkheid en functionaliteit. De deuren van de stalling zijn volledig automatisch. Binnenin is er plaats voor circa 100 fietsen; van reguliere fietsen tot bakfietsen. Met het oog op een slimme indeling van de ruimte zijn de innovatieve VelopA-Up etagerekken geïnstalleerd, waardoor de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Bovendien kunnen e-bike bezitters hun fietsen eenvoudig opladen, dankzij de geïntegreerde oplaadpunten.

  • plaats: Amsterdam Science Park

  • locatietype: bedrijfsterrein

  • opdrachtgever: Inoovation Center Matrix 5

  • jaar van oplevering: 2023

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.