Nieuwe fietsenstalling Stadskantoor Gent: aan elk type fiets is gedacht

Stadskantoor Gent wilde qua fietsenstalling een totaalplaatje aanbieden voor de bezoekers en de medewerkers, waar alle luxe voor de fiets terug te vinden is. Denk aan laadbeugels voor elektrische fietsen, rekken voor steppen en klassieke fietsen, lockers voor vouwfietsen, een fietsonderhoudsstation waar je je band kunt oppompen. Maar ook extra ruimte voor bakfietsen.

Een bijzondere innovatie in deze fietsenstalling is de verlengde oplaadbeugel met laadlocker voor e-bikes. Dit idee was ontstaan bij de lasser/metaalbewerker Erwin Rogiest van Stadskantoor Gent. Het ontwerp én prototype ervan heeft het Stadskantoor vervolgens meegenomen in de aanbesteding, waar het ontwerp van VelopA het beste bij aan sloot. Wij hebben de Fourchet+ hiervoor als uitgangspunt genomen, waarbij de oplaadbeugels met laadlockers en aanbindbeugels verlengd zijn. De voordelen van de verlengde oplaadbeugel met locker zijn dat je heel eenvoudig bij je slot kan, dat je je lader in de locker kunt opbergen en die zelf kunt beveiligen met je kettingslot. Dit zorgt er ook voor dat kabels en laders niet rondslingeren op de grond.

Stadskantoor Gent is heel tevreden over het project. De fietsenstalling staat eigenlijk altijd vol en alle fietsparkeervoorzieningen worden goed gebruikt. Ook de oplaadbeugels. De gemeente heeft ondertussen ook al haar poollocaties met deze rekken en beugels uitgerust en er staan nog wat projecten op stapel.

“Het betrof een nieuwe samenwerking tussen stad Gent en VelopA. Er waren wat kinderziektes in het begin, maar VelopA heeft de problemen vlot opgelost. We zijn tot een goed resultaat gekomen, het eindresultaat mag er dan ook zijn”, aldus Christine Droesbeke, Dienst Aankoop en Logistiek, Afdeling Vloot- en Fietsenbeheer Stadskantoor Gent.

 

 

  • plaats: Gent

  • locatietype: Fietsenstalling Stadskantoor

  • opdrachtgever: Gemeente Gent

  • jaar van oplevering: 2023

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.