Buitenruimte inrichten tot zit- en overleggelegenheid

Wijkcentrum Ark van Oost in Nijmegen is een multifunctioneel centrum met verschillende buurt- en wijkvoorzieningen onder één dak. Buurtbewoners, verenigingen, hobbyclubs en organisaties met een maatschappelijke doelstelling kunnen hier ruimtes gebruiken voor onder meer vergaderingen, bijeenkomsten, cursussen en sociale activiteiten. De wens van het wijkcentrum is om ook de buitenruimte hierin een rol te laten spelen. Als plek om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en als overleggelegenheid. VelopA is met Ark van Oost om tafel gegaan om de buitenruimte zo goed mogelijk op deze behoeften in te richten.

Dichtbij de ingang is de Camino houten picknickset gemonteerd: een extra lange tafel met banken zonder rugleuning, met rugleuning en krukjes voor een gezellig geheel en om aan te vergaderen met een groep mensen. De Camino serie nodigt met zijn subtiele rondingen en robuuste uitstraling uit om plaats te nemen. Langs het pand staan Camino houten zitbanken met rugleuning waar je heerlijk op kunt zitten. Daarnaast is er rekening gehouden met de seniore bezoekers van het wijkcentrum. Er zijn twee Vivanti ouderenbanken geïnstalleerd. Deze hebben een ergonomisch uitgevoerde rugleuning, armleuningen en voetenbalk voor meer zitcomfort en om het opstaan eenvoudiger te maken.

Het project heeft geresulteerd in een fijne buitenruimte waar mensen uit de buurt kunnen samenkomen. De opdrachtgever is tevreden met het resultaat. “Prettige samenwerking, goed contact en korte lijnen," aldus Dilek Senkel, teammanager wijkaccommodaties gemeente Nijmegen.

  • plaats: Nijmegen

  • locatietype: wijkcentrum

  • opdrachtgever: Wijkcentrum Ark van Oost

  • jaar van oplevering: 2023

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.