Radboudumc kiest voor duurzame en ruime fietsenstalling met VelopA’s Paleto

In opdracht van Radboudumc heeft VelopA de bestaande fietsenstalling vervangen door de overdekte Paleto stalling met een grotere fietsparkeercapaciteit. Hierdoor kunnen meerdere nabije stallingen komen te vervallen. Met dubbellaagse fietsenrekken, aanleunbeugels en aparte plekken voor extra grote fietsen, is deze stalling geschikt voor elk type tweewieler; van standaard fietsen, racefietsen en e-bikes tot buitenmodel fietsen, scooters en motoren.

Voor de etagerekken is er gekozen voor de FietsParKeur gecertificeerde VelopA-Up, omdat deze al naar volle tevredenheid op andere locaties van Radboudumc wordt gebruikt. De VelopA-Up is ons nieuwste generatie dubbellaags fietsenrek en het meest geavanceerde rek in de markt.

De wanden van de fietsenstalling zijn gemaakt van robuust, ventilerend staafmateriaal, waar klimplanten tegenaan kunnen groeien voor een groener aanzicht op de campus. Het dak zal in de toekomst worden voorzien van sedum, met het oog op vergroening, verkoeling en regenwaterbuffering.

Een bijzonder detail is dat de Paleto fietsenstalling deels verdiept is geplaatst, zodat de extra hoogte van een dubbellaagse stalling kan worden opgevangen onder het maaiveld. Hiervoor zijn speciale montagevoeten met waterafvoer ontwikkeld, zodat regenwater, via een spuwer op de keerwand onderaan de overkapping naar buiten, kan worden afgevoerd.

De Paleto-stalling, alleen toegankelijk met een pasje, heeft een oppervlakte van 450 m² en biedt plaats aan 440 fietsen in de VelopA-Up etagerekken, 45 fietsen tussen de fietsleunhekken en ongeveer 30 plekken voor grote tweewielers. Radboudumc is zeer tevreden met de samenwerking en communicatie.

  • plaats: Nijmegen

  • locatietype: Zorginstelling

  • opdrachtgever: Radboudumc

  • jaar van oplevering: 2024

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.