Richt een ideale sportplek in met Omnifield

Het inrichten van de ideale sportplek is niet eenvoudig. Moet het een grote plek worden? Of een serie kleintjes? En welke sporten moeten er mogelijk zijn? Op die laatste vraag hebben wij een eenvoudig antwoord; zoveel mogelijk. Met het Omnifield creëert u een multisportveld. Een nieuwe manier van denken om op iedere locatie de ideale sportplek samen te stellen. Het Omnifield concept draait om een aantal gedachten:

  • elke sport moet een variant voor de openbare ruimte hebben
  • zoveel mogelijk sporten op een locatie
  • kleine veldjes bieden ruimte aan meer sporten voor meer kinderen 

Elke sport in de openbare ruimte

De kern van het multisportveld is dat elke sport ook een variant in de openbare ruimte moet hebben. Natuurlijk bestaat niet voor elke sport een goede buitenvariant, maar het stimuleert ons wel om hier over na te denken. Door creatief te zijn en door goed gebruik te maken van onze bestaande sportproducten kunnen we ondertussen al meer dan 30 sporten in de buitenruimte mogelijk maken. Het tweede uitgangspunt is dat we zoveel mogelijk sporten op een locatie willen kunnen aanbieden. Hierdoor creëer je een diverse en multifunctionele sportplek.

Een greep uit de mogelijkheden:

VelopA - Omniefield conceptt

VelopA - Omnifield concept 2

VelopA - Panna Ring

Divers sportaanbod

Om plaats te maken voor zoveel mogelijk sporten, wordt een grote locatie opgedeeld in kleinere veldjes. Daarna wordt bekeken welke sporten er allemaal toegepast kunnen worden. Dat hangt ook af van de wensen van de klant. Soms wil men bewust geen voetbal, maar bijvoorbeeld wel cricket. Ook het oppervlakte speelt een belangrijke rol. Sommige sporten hebben meer ruimte nodig, of zijn lastig met andere sporten te combineren op een veld.

Het opdelen van het veld heeft nog een voordeel. Door de verschillende mini veldjes kunnen meerdere groepjes tegelijk sporten, zonder elkaar in de weg te zitten. Zo kunnen de grote jongens lekker voetballen, terwijl de kleintjes aan het hockeyen zijn. En doordat de beschikbare ruimte efficiënter gebruikt wordt (minder lege ruimte), is er ook plaats voor meer kinderen.

Oplossing voor?

Een multifunctioneel veld, ingericht op basis van het Omnifield concept, is ideaal voor locaties met veel kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Denk bijvoorbeeld aan scholen, of georganiseerde playgrounds als in Schiedam. Maar ook op een camping biedt het uitkomst als animatieplek.

Ga naar het sportaanbod

Referentieprojecten

VelopA - Omnifield concept Park Woudhoek Schiedam

Park Woudhoek Schiedam

Onderwijsinstellingen | Alle leeftijden | 13 sporten op 1 veld