Stimuleren van duurzaam woon-werkverkeer met een maatwerk fietsenstalling

Stimuleren van duurzaam woon-werkverkeer met een maatwerk fietsenstalling

Op het bedrijfsterrein van Duijvelaar Pompen, leverancier van pompen en installaties voor complete watertransport-oplossingen, is een prachtige maatwerk fietsenstalling gerealiseerd voor het personeel. 

Duijvelaar Pompen zet in op het stimuleren van duurzaam woon-werkverkeer. Daarom is ervoor gekozen een nieuwe fietsenstalling aan de voorzijde van het kantoorpand te realiseren. Voorheen bestond er enkel een fietsenstalling aan de achterzijde van het pand, naast de parkeerplaatsen voor auto's. Door een nieuwe stalling aan de voorzijde van het pand te positioneren, worden medewerkers gestimuleerd om met de fiets naar het werk te komen. Zeker nu de fiets veel dichter bij de voordeur geparkeerd kan worden dan de auto!

Bloemen Architecten heeft hiervoor een speciaal en uniek ontwerp gemaakt van een fietsenstalling in lijn met de duurzame ambities van Duijvelaar Pompen. 

Passend ontwerp met een groen karakter

Vanwege de reeds gerealiseerde gevelrenovatie, was het van belang dat de nieuwe fietsenstalling qua ontwerp en materialisatie goed zou aansluiten bij de nieuwe gevel en het verbeterde imago van Duijvelaar Pompen. Een maatwerk fietsenstalling van VelopA, naar een ontwerp van Bloemen Architecten, bood hiervoor de oplossing. 

Het dak van de stalling is afgeschuind; aan de ene zijde hoog genoeg om op een comfortabele manier je fiets te kunnen stallen, en aan de andere zijde laag genoeg om zo zicht te kunnen bieden op het mossedum waarmee het dak bedekt is. De lage zijde is naar het kantoorpand gericht, van waaruit de medewerkers uitkijken op de in de fietsenstalling geïntegreerde plantenbakken en zitplekken. Gaaswerk aan drie zijden van de stalling biedt de mogelijkheid voor klimplanten om te zijner tijd voor een groene fietsenstalling te zorgen. 

FietsParKeur gecertificeerde fietsenrekken

VelopA heeft deze maatwerk stalling in samenwerking met het architectenbureau tot leven gebracht. Medewerkers kunnen hun fietsen stallen in de FietsParKeur gecertificeerde fietsenrekken Variant 3. Deze rekken zijn uitgerust met ParkAssist oploopgoten voor extra tilcomfort. Ook aan e-bikes is gedacht. Daarvoor is een vak ingericht met fietsenrekken voorzien van oplaadpunten. Dit maakt deze maatwerkoplossing nog eens extra duurzaam!

Bloemen Architecten over de samenwerking

“Het ontwerp is tot stand gekomen door een professionele samenwerking tussen VelopA en Bloemen Architecten. De engineers hebben elkaar gevonden in de uitwerking van de 3D modellen. Hiermee werd het mogelijk om tot in detail mee te kijken en alle details van het ontwerp overeind te houden en te versterken. Daar waar VelopA technisch kon ondersteunen, werd dit niet achterwege gelaten”, aldus Mike de Bruijn van Bloemen Architecten. Ruud van Leeuwen, manager Marketing & Facility van Duijvelaar Pompen geeft aan het eindresultaat prachtig te vinden. Zowel qua materialen, als kleuren, kwaliteit en afwerking. Dat is waar wij het voor doen.

Ruud van Leeuwen, Manager Marketing & Facility van Duijvelaar Pompen 

“Wij vinden het eindresultaat prachtig. Materialen, kleuren, kwaliteit, afwerking.”

  • plaats: Alphen aan den Rijn

  • locatietype: bedrijfsterrein, kantoorpand

  • opdrachtgever: Bloemen Architecten,, Duijvelaar Pompen

  • jaar van oplevering: 2023

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.