Mooi fietsparkeren bij de Meelfabriek in Leiden

De Meelfabriek, opgericht in 1884, deed ooit dienst als een stoommeelfabriek. Na de Tweede Wereldoorlog maakte de fabriek een periode van grote bloei door. Eind jaren vijftig produceren 150 productiemedewerkers dagelijks 420 ton bloem, goed voor 750.000 broden. Hiermee werd voorzien in de behoefte aan meel van circa twintig procent van de Nederlandse bevolking. In 1988 moest de fabriek de deuren sluiten om bedrijfseconomische redenen.

Projectontwikkelaar Ab van der Wiel kocht de Meelfabriek met een duidelijke visie over het belang van het behoud en hergebruik van industriële gebouwen. Het complex is nu een van de belangrijkste overblijfselen van het rijke industriële verleden van Leiden geworden. Er wordt momenteel hard gewerkt in het Meelpakhuis aan het realiseren van lofts en penthouses. Oplevering is in 2024.

Ook aan de buitenruimte is gedacht. Landschapsarchitectenbureau LOLA heeft in opdracht van Van der Wiel Bouw een prachtig landschapsontwerp gemaakt voor de tuin en het plein, waar men kan genieten van de omgeving. Hoek hoveniers heeft de aanleg ervan verzorgd.

Als fietsparkeeroplossing is er gekozen voor het Construct fietsenrek. Een hoogwaardig en circulair fietsparkeersysteem voor kort parkeren. Dit design fietsenrek is zeer gebruiksvriendelijk, waarbij kwaliteit geborgd is op het gebied van materiaalkeuze, hergebruik, invloed op mens en milieu en productieproces. In de Construct staan fietsen zeer stabiel en komen ze niet in aanraking met het metaal.


Bron: https://demeelfabriek.nl/meelpakhuis/

 

  • plaats: Leiden

  • locatietype: Woon-werk complex

  • opdrachtgever: Landschapsarchitectenbureau LOLA & Hoek hoveniers

  • jaar van oplevering: 2022

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.